Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Cererea pentru înscrierea la ora de religie se depune de-acum o singură dată, nu în fiecare an

Publicat

Înscrierea la ora de Religie a elevilor care vor să urmeze această disciplină se face o dată, pentru toată perioada de școlarizare sau până la schimbarea opțiunii, și nu anual ca până acum. Modificarea a fost făcută de ministrul Educației, Valentin Popa.

După ce Curtea Constituțională a decis că Religia nu mai este obligatorie în școli, s-a iscat o adevărată dezbatere referitoare la modul de înscriere a elevilor la această materie. Ministerul a decis în 2015 că cei care vor se înscriu anual, însă Patriarhia Bisericii Ortodoxe Române (BOR) a contrazis atunci Ministerul și a spus că „înscrierea la ora de Religie se face o singură dată și este valabila permanent până la o eventuală schimbare a opțiunii”. Adică exact modificarea operată acum de ministru.

Ministerul Educației a publicat luni în Monitorul Oficial Ordinul nr. 3.218 din 16 februarie 2018 pentru modificarea Metodologiei de organizare a predării disciplinei Religie în învățământul preuniversitar.

Conform noii metodologii, părinții care vor ca cei mici să faca ora de Religie la școală depun o cerere care este valabilă pe toată perioada de școlarizare sau până când își schimbă opțiunea. Până acum, părinții care voiau Religie în școală își înscriau copiii anual la aceasta oră.

Noua metodologie stipulează următoarele: Art. 3 – (5) Cererea depusă conform alin. (1) este valabilă pe toata perioada de școlarizare în învățământul preuniversitar sau până la schimbarea opțiunii conform alin. (3).

sursa: hotnews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax