Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Cererile de acreditare a spitalelor din Alba, depuse la termen. Rezultatul evaluării va fi comunicat de Ministerul Sănătăţii

Publicat

Depunerea cererilor privind acreditarea unităților spitalicești din județul Alba s-a finalizat. Toți managerii de spitale din Alba au depus la timp cererile de acreditare, termenul limită stabilit fiind data de 7 iulie.

Miza acreditării este obţinerea finanţării de la buget şi se referă la o evaluare standard generală a calităţii serviciilor oferite în spitalele din România. În Comisia Naţională de Evaluare sunt implicate autorităţile statului, dar şi reprezentanţi ai sistemului medical, iar verificarea efectivă a multitudinii de puncte din evaluare va fi realizată de aşa-numiţii evaluatori externi. Conform legislaţiei, spitalele sunt supuse reacreditării o dată la 5 ani.
În procesul de acreditare, Comisia Naţională de Acreditare a Spitalelor poate utiliza experţi români şi străini.

Spitalele din România trebuie să îndeplinească un set de condiţii pentru a fi în activitate şi, implicit, pentru a beneficia în continuare de finanţare prin casele de asigurări de sănătate. Astfel, unităţile medicale trebuie să-şi adapteze planurile strategice la nevoile şi drepturile pacienţilor, iar îngrijirile medicale să fie asigurate nediscriminatoriu. Rezultatele obținute vor fi făcute publice de către Ministerul Sănătății.

Reamintim că noile norme de funcţionare a spitalelor, comunicate de Ministerul Sănătăţii și puse în aplicare de la 1 iunie stabilesc clasificarea unităţilor spitalicești în functie de competență și corectarea modului de finanţare după categoria în care au fost incluse. În județul Alba, doar Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia se găseşte în categoria medie de competenţă, restul fiind incluse în categoria  a IV-a și a V-a.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax