Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Cerşetoria şi traficul de minori, pedepsite cu închisoarea până la 12 ani, potrivit noului Cod Penal

Publicat

Odată cu intrarea în vigoare a noului Cod Penal, cerşetoria va fi pedepsită cu închisoarea până la 3 ani, iar exploatarea minorilor cu până la 12 ani.

„Fapta persoanei care, având capacitatea de a munci, apelează în mod repetat la mila publicului, cerând ajutor material, se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 3 ani”, se arată în art. 326 al noului Cod Penal.

Totodată, același Cod Penal mai prevede şi ca cei care exploatează minorii sunt pasibili de pedepse cu până la 12 ani de închisoare.

În acest sens, art. 211 prevede că recrutarea, transportarea, transferarea, adăpostirea sau primirea unui minor, în scopul exploatării acestuia, se pedepseşte cu închisoarea de la 3 la 10 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.

De asemenea, dacă fapta a fost săvârşită de către un funcţionar public în exerciţiul atribuţiilor de serviciu, pedeapsa este închisoarea de la 5 la 12 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.

Citeşte şi NOILE CODURI din Justiție au intrat vigoare din 1 februarie 2014. S-a redus limita maximă a pedepsei la mai multe infracțiuni

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax