Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

CERT-RO avertizează asupra unor atacuri de tip phishing care vizează clienții BCR. Cum procedează atacatorii

Publicat

Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO) avertizează asupra unor atacuri de tip phishing, care vizează clienții BCR. Atacatorii încearcă să extragă de la utilizatori informații despre cardurile bancare, prin intermediul e-mailurilor.

Potrivit specialiștilor, este vorba despre un atac de tip phishing prin care atacatorii încearcă să extragă date de card de la utilizatori, servindu-le un anumit scenariu.

Cum funcționează acest atac:

– Mesajul vine de la o adresă fără nicio legătură cu BCR, de pe domenii diverse (.com, .fr), așa cum se poate observa și din imagine.

– Textul este unul destul de corect scris în limba română, dar cu imprecizii de ordin ortografic, semn că atacatorii ar fi putut folosi un instrument automat online de traducere.

– Sub pretextul că BCR și-a „actualizat sistemul de securitate online”, atacatorii încearcă să determine potențialele victime să introducă datele cardului, deoarece ”de la 1 ianuarie a acestui an, toate cardurile sunt temporar dezactivate pentru plăți online”. Desigur, utilizatorul ar trebui să-și dea seama că este o tentativă de păcăleală, mai ales dacă a folosit fără probleme cardul în perioada specificată.

– Mai mult, BCR a publicat pe site o serie de informații anti-phishing, unde specifică faptul că „nu va solicita niciodată să divulgaţi, confirmaţi sau modificaţi datele personale şi/sau date de autentificare bancară sau despre card prin accesarea unui link transmis prin e-mail, sau să accesaţi aplicaţia de internet banking printr-o adresă URL transmisă prin e-mail”

– Dacă ați furnizat date financiare sau de autentificare în urma unor astfel de mesaje, contactați de urgență banca pentru a bloca instrumentul de plată și pentru a anula eventuale tranzacții ilicite din cont. Dacă ați suferit pagube materiale, recomandăm să depuneți o sesizare la Poliție, iar pentru a notifica incidentul informatic vă puteți adresa echipei CERT-RO pe mail (alerts@cert.ro) sau 1911.

sursa: Facebook, CERT-RO

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax