Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Certificatul energetic pentru clădiri este obligatoriu, de anul viitor

Publicat

Începând cu 1 ianuarie 2011, certificatul energetic al locuinţelor scoase la vânzare sau pentru închiriere va deveni obligatoriu. Documentul este valabil 10 ani de la data emiterii şi se elaborează de către auditori energetici, pentru clădiri, persoane fizice atestate. Legea urma să intre în vigoare la 1 ianuarie 2010, dar Guvernul a decis să amâne cu un an termenul de la care statul impune obligativitatea certificatului energetic.

Judeţul Alba are mai mulţi specialişti înscrişi în Asociaţia Auditorilor Energetici pentru Clădiri, autorizaţi să emită astfel de certificate. Datele de contact ale acestora pot fi găsite pe site-ul AAEC.
În Alba Iulia, costul unui astfel de certificat variază de la un consultant la altul şi se situează între 500 lei pentru un apartament şi 1.400 lei pentru o casă mare.
Inginerul Ştefan Cosmeanu, specialist autorizat în audit energetic, a precizat pentru Alba24.ro că poate să elibereze certificatul în trei zile şi nu este nevoie de o lună, după cum au fost unele discuţii în presa naţională.
Prin certificatul energetic, potenţialul cumpărător sau chiriaş este informat asupra performanţei energetice a apartamentului. Prin urmare, vor fi trecute informaţii privind consumul de căldură anual specific pentru încălzire, apă caldă şi iluminat, eficienţa energetică a apartamentului, prin încadrarea acestuia într-o clasă energetică, de la clasa A – însemnând eficienţă energetică ridicată, la clasă G – eficienţă energetică scăzută.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax