Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Certificatul verde ar putea fi obligatoriu pentru toate activitățile economice, inclusiv magazine. Anunțul lui Florin Cîțu

Publicat

Premierul interimar Florin Cîțu a declarat joi, 14 octombrie, că una dintre cele mai bune măsuri pentru reducerea răspândirii coronavirului este impunerea folosirii certificatului verde la toate activitățile economice din România, inclusiv pentru a intra la supermarket. 

„Nu luăm măsura de carantinare a Bucureștiului și a județului Ilfov. Ați văzut că a fost și anul trecut această discuție despre carantinarea Bucureștiului și nu a funcționat. Dar, ne uităm la alte măsuri care să impiedice răspândirea virusului.

Vezi și Modele de DECLARAȚIE pe propria răspundere și ADEVERINȚĂ de angajator. Documente obligatorii pentru nevaccinați, după ora 20.00, în localitățile cu incidență peste 6 (weekend) și peste 7,5 (toată săptămâna)

Un lucru pe care l-am discutat cu ministrul Sănătății este acela de a impune, de a cere certificatul verde pentru toate activitățile pe care le avem în România, pentru orice activitate unde intrăm în contact cu persoanele, să avem acest certificat verde.

Cred că este, dacă dorim să avem în continaure economia deschisă, cred că aceasta este o măsură care ar ajuta foarte mult. Încă nu am discutat despre a reduce de exemplu, numărul de ore de funcționare în weekend pentru activitățile economice, acest lucru nu s-a discutat, dar ne uităm la toate măsurile.

Eu spun că a avea certificatul verde pentru orice activitate economică este un pas important și ne gândim la acest lucru”, a declarat premierul Florin Cîțu.

El a mai spus că nu a fost luată în discuție reducerea programului magazinelor în weekend: „Nu o luăm în calcul. Sunt propuneri, dar cred că acum pasul următor ar fi introducerea certificatului verde cât mai rapid”.

Răspunzând unei întrebări, Florin Cîțu a spus că ar vrea introducerea certificatului verde inclusiv pentru acces în magazine.

Chestionat dacă nu ar fi o restricționare, Cîțu a răspuns: „Nu, aceasta nu este o restricționare, este doar o triere. Dacă te vaccinezi, dacă ai trecut prin boală, dacă ești testat, sunt trei variante simple. Și când mergi la doctor, te testezi” (…) Da, aș merge pe ideea certificatului verde și la magazine, supermarketuri, hipermarketuri”.

Premierul a mai precizat că este o propunere pe care a discutat-o cu ministrul Sănătății și că va merge cu ea în grupuruile parlamentare.

Fiind un premier demis, fără puteri depline, Cîțu spune că aceste modificări se pot face de Parlament.

SONDAJ ALBA24: Certificatul verde COVID ar trebui să fie OBLIGATORIU pentru accesul în magazine ?

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Vaccinat

    joi, 14.10.2021 at 23:13

    Sunt o persoana care s-a vaccinat dar ceea ce se propune este o încălcare a drepturilor omului. Fiecare poate hotărâ singur ce face cu viața și sănătatea lui.Sunt persoane cu probleme de sănătate care pot să aibă reacții adverste care să cauzează decesul. Nu sunt antivaccinist dar nu obligați și condiționați, informați oamenii ca de exemplu pe cei care suferă de tromboflebita sau alte afecțiuni. Medicii să recomande tipul de vaccin pentru afecțiunile bolnavilor.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax