Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Cetatea Alba Carolina a obținut RECENZIA DE AUR de la Google. Nouă castele și cetăți din România au fost premiate în acest an

Publicat

Cetatea Alba Carolina din Alba Iulia a obținut premiul RECENZIA DE AUR 2023 de la Google. Google a anunțat câștigătorii celei de-a treia ediții a Recenziei de Aur, un proiect anual prin care premiază cele mai apreciate locații de pe Google Maps.

Pentru ediția de anul acesta, Google a premiat cu Recenzia de Aur nouă castele și cetăți.

Potrivit unui comunicat al Google, pentru ediţia de anul acesta, au fost premiate castele şi cetăţi din fiecare regiune a ţării.

Recenzia de AUR: Lista castelelor și cetăților premiate de Google

Iată cetățile și castelele care au primit premiul „Recenzia de Aur” în 2023 din partea Google:

  • Transilvania – Cetatea Alba-Carolina, din Alba Iulia
  • Bucovina – Cetatea de Scaun a Sucevei, din Suceava
  • Dobrogea – Cetatea Medievală Enisala, din Enisala
  • Oltenia – Cetatea Medievală a Severinului, din Drobeta-Turnu Severin
  • Crișana – Cetatea Oradea, din Oradea
  • Maramureș – Castelul Károlyi, din orașul Carei
  • Banat – Bastionul Maria Theresia, din Timișoara
  • Muntenia – Castelul Peleș, din Sinaia
  • Moldova – Palatul Culturii, din Iași

Recenzia de Aur de la Google: Cum au fost stabiliți câștigătorii

Pentru analiză, au fost selectate locaţiile cu un profil verificat şi actualizat în Google Profilul Companiei, din categoriile castele, palate, cetăţi şi fortăreţe. Câştigătorul din fiecare regiune istorică a României a fost locaţia cea mai apreciată din aceste categorii, respectiv cea care a avut cel mai mare număr de recenzii pe Google Maps în regiunea sa şi un rating de peste 4,5 stele.

Cetatea Alba Carolina a obținut în Google maps un rating de 4,8 cu peste 32700 de recenzii verificate și 174.000 de fotografii adăugate.

„Pe Google Maps se găsesc mii de recenzii de calitate, iar adeseori turiştii se inspiră din ele înainte de a decide să viziteze un obiectiv turistic. Mai mult, cele mai noi funcţii AI din Google Maps, precum Immersive View, Rute Ecologice, sau Google Lens, îi pot ajuta pe turişti să se orienteze mai bine în călătoria lor printr-un oraş nou, din ţară sau străinătate, sau să descopere monumente istorice excepţionale.

Castelele şi cetăţile sunt obiective turistice importante şi ne-am bucura ca prin Recenzia de Aur, cât şi prin Google Maps să reuşim să aducem o mai mare vizibilitate asupra monumentelor istorice din România”, a declarat Elisabeta Moraru, Country Director Google România.

Castelele şi alte obiecte istorice sunt unele dintre cele mai bine cotate atracţii evaluate de utilizatori pe Google Maps. Astfel, proiectul Google Recenzia de Aur şi-a propus ca anul acesta să facă vizibile cele mai apreciate monumente istorice din CEE (Europa Centrală şi de Est) pe Google Maps. Selecţia include, pe lângă România, şi alte ţări precum Polonia, Republica Cehă, Slovacia şi Croaţia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax