Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Cetatea Alba Carolina se transformă într-o bibliotecă a ”cărților vii”. Discuții față în față cu oameni cu povești de viață

Publicat

Să citești o carte o poți face în fiecare zi, însă să ajungi să vorbești la propriu cu o carte nu se întâmplă foarte des. Însă, timp de două zile, Piața Cetății din Alba Iulia se va transforma într-o bibliotecă a ”cărților vii”. 

”Cărțile vii” sunt defapt oameni, oameni cu povești de viață, oameni cu diverse profesii, care doresc să vorbească despre viața lor de zi cu zi celor interesați. 

Mai exact, vineri și sâmbătă, 25-26 iunie, în Piața Cetății din Alba Iulia 30 de ”cărți vii” își vor aștepta cititorii, care vor să afle mai multe despre ei.

Vor putea fi ”împrumutate” cărți vii precum: șofer de autobuz, actori, activiști LGBT, preoți, persoane de culoare sau un musulman practicant.

Ediția de anul acesta al cărților vii este organizată sub semnul toleranței față de alte persoane din jur și a luptei împotriva discriminării.

Proiectul ”Human Library” a apărut pentru prima dată în anul 2000 în Copenhaga, Danemarca și de atunci a devenit un eveniment internațional, organizat atât la scara mare, precum în New York, dar și la scară mai redusă cum este cel din Alba Iulia.

Cetatea Bibliotecii Vii s-a bucurat de succes în toate locațiile din țară iar în Alba Iulia, la prima ediție a proiectului, acesta avut impactul de 150 de împrumuturi între cititori și cărți, peste 100 de cititori și 20 de cărți vii pe parcursul celor 6 întâlniri.

Program: 

25 iunie 15:00-22:00

26 iunie 13:00-22:00

Lista completă a ”cărților vii” care pot fi ”împrumutate”

Șofer de autobuz, psihotraumatolog, make up artist, fotograf, musulman *vorbește doar în limba engleză, persoană de culoare *vorbește doar în limba engleză, actor, activist LGBT, barman, goth, rocker, agnostic, creator de conținut, preot, dansatoare, scriitor, body builder, pictor, voluntar, profesor, luptător, artist, colecționar de tatuaje.

Cei interesați să ”împrumute” o ”carte” se pot înscrie AICI

Evenimentul este organizat de  „Voice”, iar proiectul  „Cetatea Bibliotecii Vii”, este finanțat de Fundația Comunitară Alba prin programul YouthBank.

sursă foto: arhiva organizatori.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax