Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Cetatea ALBA IULIA, pe locul doi în TOP DESTINAŢII turistice recomandate de Trip Advisor, pentru cei care vor să viziteze România

Publicat

cetate_06 Alba Iulia se află pe locul doi în topul destinațiilor recomandate din România, pe renumita platformă de călătorii TripAdvisor, un site care este consultat de turiștii din întreaga lume. Principalul obiectiv de atracţie este Cetatea Alba Carolina, recomandată de peste o sută de turişti din ţară, dar şi de peste hotare.

În acest moment, Alba Iulia are 114 comentarii din partea turiștilor. Majoritatea dintre cei care au votat cetatea o consideră drept destinație excelentă (94) și foarte bună (19).

Un turist consideră Cetatea Alba Carolina drept un obiectiv european, precizând că te poți plimba o zi întreagă în ea, pe jos sau cu bicicleta, fără să te plictisești. Acesta a subliniat că frumusețea locului a fost restaurată.

(P)  Haine și pantofi sport pentru excursii și drumeții pe FashionSport.ro.  Peste 40.000 de articole sport pentru femei, bărbați și copii. Branduri mari: Nike, Adidas, Puma, Dunlop, Slazenger, Lee Cooper, Karrimor, Everlast etc. Reduceri mari în fiecare zi.

Un alt turist consideră că acest loc trebuie neapărat văzut. Potrivit acestuia, cetatea, frumos restaurată, nu trebuie ocolită. ”E localizată în centrul orașului Alba Iulia, are o mulțime de atracții mici sau chiar mari (Catedrala Reîntregirii, Muzeul Național al Unirii). Zidurile exterioare, porțile și fostele șanțuri de apă au fost readuse la starea anterioară. Sunt o mulțime de locuri unde se poate lua masa, cumpăra diverse lucruri sau relaxa”.

Altă persoană care a vizitat Cetatea din Alba Iulia a remarcat că obiectivul este de vizitat atât ziua, cât şi noaptea, când este luminată feeric. „Şi accesul este gratuit 24 de ore”, a precizat aceasta.

Alţi turişti au fost impresionaţi de variantele pentru plimbări lungi sau scurte, cu bicicleta sau pe jos, opţiunile de vizitare ale obiectivelor istorice – Muzeul sau artefactele romane şi alte locuri de descoperit în Cetate. Nu în ultimul rând, au reţinut spectacolele de reenactment de vineri seara, când Cetatea „prinde viaţă”.

Renumita platformă de călătorii acordă atestate obiectivelor turistice sau restaurantelor de pe tot globul care au parte de recenzii bune din partea comentatorilor site-ului – oameni din întreaga lume.

Recenziile pentru Alba Iulia au fost postate de turişti din ţară, dar şi din Germania, Italia, Rusia, Spania, Polonia, Danemarca, Franţa, Ungaria, SUA, Turcia, Irlanda, Luxemburg, Marea Britanie, Suedia, Israel, Singapore, Australia, Olanda, Grecia, în ultimii doi ani.

Pe primul loc la recomandări din partea turiştilor în topul Trip Advisor este Castelul Peleş, Sinaia, urmat de Cetatea Alba Iulia, apoi Mănăstirea Suceviţa (Suceava), iar pe locul patru Piaţa Mare din Sibiu. În top mai sunt menţionate Mănăstirea Bârsana (Sighetu Marmaţiei), Biserica Stavrapoleos (Bucureşti), Ateneul Român (Bucureşti), centrul oraşului Braşov, Mănăstirea Voroneţ (Gura Humorului) sau Biserica celor Trei Ierarhi (Iaşi).

AICI, top destinaţii turistice în România Trip Advisor.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax