Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Cetatea de 5 stele: Alba Carolina a ajuns la ratingul maxim pe Tripadvisor, dar rămâne o destinație de o singură zi

Publicat

Cetatea din Alba Iulia a atins ratingul maxim pe portalul de călătorii Tripadvisor, cu 5 puncte din 672 de recenzii. 

Dintre vizitatorii cetății, 536 au oferit un rating excelent, 115 foarte bun și 19 mediu. Sunt și doi vizitatori care au considerat experiența lor în Alba Iulia drept ”teribilă” (foarte proastă).

Cei mai mulți apreciază cetatea per ansamblu, forma ei de stea, clădirile, spațiile largi din șanțuri, catedralele, muzeul și Piața Cetății.

Unii dintre cei care au oferit review-uri sunt nemulțumiți de lipsa activităților și spun că nu prea ai ce face în afară de plimbări.

Cea mai mare parte a turiștilor străini sau români au plecat din oraș cu impresii bune.

Revizii:

  • ”Cetate foarte frumoasă cu reconstrucție bună, parc frumos cu bănci, mâncare bună, spectacol foarte tare la 12:00, când se schimbă garda orașului” – vizitator iunie 2022.
  • ”O atracție turistică de neratat dacă vizitați Transilvania. Datorită importanței sale majore în crearea statului român, cetatea a fost și ea impecabil restaurată. Dacă se organizează un eveniment cultural când îl vizitezi, poți petrece o zi întreagă și nu te vei plictisi” – vizitator decembrie 2022.

Fortăreața, situată în inima orașului Alba Iulia, a fost construită de austrieci pentru a proteja Imperiul Habsburgic de atacurile turcilor și răscoalele nobililor transilvăneni.

În anul 1918, Cetatea Alba Carolina a devenit teatrul unui eveniment important din istoria modernă a României, când aici s-a proclamat unirea Transilvaniei cu Regatul României.

Astăzi, Cetatea Alba Carolina găzduiește muzee, expoziții și evenimente culturale și este una dintre atracțiile turistice importante ale României.

Dezbaterile în jurul modului în care ar putea fi valorificată turistic au început din vremea administrației MirceaHava, când a fost restaurată.

Principala problemă pe care au identificat-o autoritățile este aceea că turiștii au tendința de a rămâne în oraș o singură zi.

Mulți dintre turiști vizitează orașul dar prefer să înopteze la Sibiu sau la Cluj, aflate mică distanță, mai ales că legătura rutieră cu acestea este pe autostradă, ceea ce reduce substanțial timpul.

Cetatea ca destinație de o singură zi scade veniturile potențiale din turism ale hotelurilor, pensiunilor și restaurantelor din zonă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Schuller Aladár

    duminică, 05.02.2023 at 17:51

    Exagerare ca ar fi nr 1, dupa mine grstionare prasta, multe restaurante inchide, mizerie, gunoi, indicatoare inexistente, nici scimbarea garzi, numai povesti.
    Se vede ca nici orasul nu-i prea pregatit de turism.
    vizitata de Pasti in 2022

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax