Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

GALERIE FOTO-VIDEO: Festivalul Cetăţilor Dacice de la Cetatea de Baltă. Vezi care au fost cele mai spectaculoase momente

Publicat

A V-a ediție a Festivalului Cetăţilor Dacice de la Cetatea de Baltă s-a încheiat după două zile încărcate de momente spectaculoase. În program au fost incluse proiecţii de film, concerte, dar şi întreceri şi lupte dacice.

Festivalul a fost organizat în centrul comunei Cetatea de Baltă .

Participanţii au avut ocazia să asiste la cascadorii ecvestre cu Filimon Iordache, Georgiana Meselan, Lucian Bogdan, Aurel Boată, dar şi  spectacole folclorice susţinute de Ansamblul „Jidvei” România, Ansamblul folcloric al judeţului Alba şi Ansamblul „Dor de pe Târnavă” din Cetatea de Baltă.

Sâmbătă, vremea mohorâtă a dat puţin peste cap programul evenimentului. Parada portului popular a fost decalată din cauza ploii, în vreme ce spectatorii nu s-au înghesuit să vină la Cetatea De Baltă. Seara s-a încheiat cu concertele extraordinare ale formațiilor Paradigma, Riff, Vița de Vie și Phoenix, cea din urmă fiind atracția serii şi aducând numeroase persoane din alte județe.

Un alt eveniment din programul de sâmbătă a fost expoziția găzduită de castelul din Cetatea de Baltă, la care au participat peste 75 de oficialităţi ale județului Alba. Expoziția a avut ca temă descoperirile arheologice de la Piatra Craivii. Deschiderea acesteia a fost precedată de parada personajelor istorice. La ora 23,30  organizatorii au facut un imens foc de tabară pe care l-au denumit Rugul lui Zamolxe– o procesiune închinată zeului dac

Duminică programul a fost deschis de o paradă a luptătorilor, urmate de lupte între gladiatori, întrecerile dacice: Arcul viteazului, Rapid şi puternic, Suliţaşul cetăţii, Cel mai iute de picior, Braţul de fier. Festivalul s-a încheiat cu un spectacol folcloric.

Organizatorii acestui eveniment sunt Consiliul Judeţean Alba, Primăria comunei Cetatea de Baltă şi producătorul de vinuri   „Jidvei”.

[nggallery id=98]

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax