Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

”Cetatea nemuritoare”. Roman istoric lansat la Cricău, în ultima zi a Festivalului Cetăților Dacice

Publicat

YouTube video

Duminică, 23 iunie, în ultima zi a Festivalului Cetăților Dacice, ediția a XIII-a, la Căminul cultural din comuna Cricău a lansată cartea ”Cetatea nemuritoare”, semnată de Constantin Dumitrescu.

Vezi și Tezaurele dacilor care locuiau pe actualul teritoriu al județului Alba. Ce nume ciudate aveau triburile din vremuri apuse

Fost profesor al Liceului „Mihai Viteazul” (acum Colegiul Național „Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia), cel dintâi bibliotecar al bibliotecii publice din Alba Iulia, scriitor, Constantin Dumitrescu s-a născut la 3 martie 1903 în localitatea Slătioara din județul Vâlcea și s-a stins din viață în anul 1980. 

A publicat mai multe volume de versuri între anii 1968 – 1978.  Romanul istoric Cetatea nemuritoare, apărut pentru prima dată în anul 1974, este legat de meleagurile județului Alba și propune publicului o interesantă incursiune în lumea dacilor, cu precădere a celor din tribul appuli al cărui centru de putere l-a constituit Cetatea Apoulon, identificată de arheologi pe masivul Piatra Craivii.

Duminică a fost lansată a doua ediție a acestui roman istoric. La eveniment au fost prezenți și urmașii scriitorului Constantin Dumitrescu, de la București. Emoționant a fost mesajul familiei scriitorului adresat celor prezenți de nepotul acestuia, Cătălin Răzvan Dumitrescu.

Lansarea de carte a fost însoțită de prezentarea științifică „Cetatea și așezarea dacică de la Piatra Craivii. Un centru de putere din lumea dacică” susținută de dr. Cristinel Plantos, arheolog, unul dintre cei mai avizați cercetători ai sitului de la Piatra Craivii, de peste 15 ani prezent la evenimentele organizate pe această temă în comuna Cricău.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax