Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

”Cetățean de onoare”- agresor sexual al fiicei sale în vârstă de 12 ani. Curtea de Apel Alba Iulia l-a trimis în pușcărie

Publicat

În postările de pe Facebook, D.D., în vârstă de 61 de ani, fost consilier local al orașului Petrila și cetățean de onoare, poza într-un tată iubitor și devotat față de fiica sa de doar 12 ani, pe care o creștea singur după divorț. 

În fapt, în spatele tatălui devotat se ascundea un ”monstru cu chip de părinte”. Timp de mai multe luni, bărbatul și-a agresat sexual fetița.

Mai șocant este faptul că în timpul procesului ar fi încercat să dea vina pe minoră și a declarat că fata l-ar fi provocat. 

Fetița de 12 ani era alinarea bărbatului, după ce în anii 2000 acesta și-a pierdut băiatul într-un accident rutier petrecut în fața Primăriei Petrila.

Atunci, bărbatul a luat decizia de a-i dona organele acestuia, aflat în moarte cerebrală, pentru transplant, motiv pentru care a apărut în mai multe emisiuni televizate ca un model și exemplu. 

Însă, în anul 2020, timp de mai multe luni, a devenit coșmarul fetiței sale, coșmar care s-a încheiat cu un denunț al fetei către autorități. 

În perioada 1990 – 1993, D.D. a fost vicepreședinte al sindicatului Minei Petrila. 

Judecătoria Petroșani l-a condamnat la 5 ani de închisoare cu executare pentru agresiune sexuală, iar magistrații Curții de Apel Alba Iulia au respins apelul bărbatului, în 11 martie 2021.

Coșmarul fetei a durat cinci luni

Faptele bărbatului au fost descrise în motivarea instanței, atât la Judecătoria Petroșani, cât și la Curtea de Apel Alba Iulia.

Din motive obiective nu vom face publice detaliile șocante din motivarea instanței.

Cei doi locuiau într-un apartament din Petrila, iar bărbatul o creștea singură pe minoră.

D.D. a divorțat de mama minorei, iar femeia a plecat în Italia unde și-a refăcut viața, dar păstra legătura cu minora, în limita în care tatăl îi permitea.

Potrivit judecătorilor, calvarul fetei a început în luna aprilie a anului 2020 și a durat aproape cinci luni.

Totul a culminat cu o criză de nervi a tatălui, care a bătut-o pe minoră, din cauza faptului că fetița și-a spart telefonul.

După ce a bătut-o, minora nu a mai suportat și i-a destăinuit bunicii prin ce trece.

”În data de 12.08.2020, în timp ce inculpatul D.D, care se afla sub influența băuturilor alcoolice, și minora se aflau în locuință, fără niciun motiv inculpatul a agresat-o fizic, în sensul că a tras-o de păr și a târât-o pe podeaua din apartament, de asemenea a lovit-o cu pumnul în coapsa piciorului drept, provocându-i o vânătaie.

Cu privire la acest aspect, inculpatul a menționat faptul că fiica sa a venit de afară în locuință, spunându-i că și-a spart telefonul, motiv pentru care și-a ieșit din fire”, se mai arată în motivarea instanței.

Cum a scăpat minora din iadul casei în care locuia

Fetiția la 12 ani a dat dovadă de tărie de caracter și i-a povestit bunicei sale printr-un mesaj vocal că a fost agresată sexual de tată. Bunica i-a oferit un număr de telefon al DGASPC Hunedoara, la care minora a sunat și a raportat cele întâmplate.

În urma mărturiei fetiței, polițiștii au deschis un dosar penal, iar bărbatul a fost arestat preventiv în data de 26 august 2020.

A fost trimis în judecată pentru opt fapte de agresiuni sexuale.

Sentința: 5 ani de închisoare cu executare pentru agresiune sexuală

Ce au notat magistrații în motivarea sentinței:

”Instanța va avea în vedere și calitatea specială deținută de către inculpat la momentul săvârșirii faptelor, aceea de ocrotitor și părinte al persoanei vătămate.

Acesta profitând de poziția dominantă pe care o avea față de persoana vătămată, a întreținut cu fiica sa minoră opt acte de natură sexuală, chiar dacă era conștient că sarcina sa de părinte era de a îngriji și ocroti persoana vătămată, fiind una dintre persoanele cărora le revenea obligația de a veghea la dezvoltarea normală a persoanei vătămate și nu la abuzarea acesteia.

Inculpatul, nu numai că nu a fost preocupat de asigurarea unui climat armonios și moral în care copilul său să se dezvolte, ci a înțeles să înceapă să abuzeze fizic și moral de copilul său, pentru satisfacerea nevoilor sale sexuale, ignorând toate consecințele pe care conduita sa o va avea pe viitor asupra copilului.

De asemenea, instanța constată că inculpatul nu a conștientizat consecințele faptelor sale, încercând să-și justifice faptele prin aceea că fiica sa minoră l-a provocat, a avut inițiativa actelor, iar el a dat curs acțiunilor ei, deși aceasta avea doar 12 ani și nu era în măsură să realizeze consecințele faptelor, spre deosebire de inculpat care la vârsta și educația pe care le avea, nu trebuia să facă astfel de fapte”, se arată în motivarea instanței.

În 4 decembrie 2020, bărbatul a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare. Mai mult de atât, magistrații i-au interzis să se apropie de minoră, timp de trei ani după ce iese din închisoare.

Sentința a fost atacată la instanța superioară din Alba Iulia, doar de bărbat. Însă magistrații au respins apelul acestuia și decizia a rămas definitivă, în 11 martie 2021.

Bărbatul se află, încă din perioada arestului preventiv, închis în Penitenciarul Aiud.

Cetățean de onoare al orașului Petrila și consilier local

În data de 23 mai 2000, D.D. a fost numit cetățean de onoare al orașului Petrila.

Din octombrie 2002, a fost membru fondator şi Preşedinte al Organizaţiei Locale Petrila a partidului Uniunea pentru Reconstrucţia României – URR, potrivit urr.ro.

Iar în perioada 1996 – 2000 a deținut funcția de consilier independent în Consiliul Local – Petrila.

De asemenea, între anii 1990 – 1993, a deținut funcția de vicepreşedinte al sindicatului E.M. Petrila.

Titlul de cetățean de onoare, retras

Consiliul Local al Orașului Petrila a decis în data de 31 martie 2021, la aproape două săptămâni de la pedeapsa finală dată de Curtea de Apel Alba Iulia, retragerea titlului de cetățean de onoare al bărbatului, din cauza faptului că a fost condamnat la închisoare cu executare.

 

 

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.


Publicitate

EVENIMENT

UPDATE FOTO INCENDIU la Șibot: O șură a fost cuprinsă de flăcări. Intervin pompieri din două județe

Publicat

Un incendiu a izbucnit miercuri 10 august, în jurul orei 7.00, în localitatea Șibot. 

Din primele informații o șură ar fi fost cuprinsă de flăcări. Potrivit ISU Alba, pentru stingerea flăcărilor intervin pompierii din Sebeș, pompierii voluntari din Șibot dar și un echipaj de pompieri din Hunedoara.

La fața locului pompierii intervin cu patru autospeciale.

Misiunea este în dinamică, știre în curs de actualizare.

UPDATE 07.40: Potrivit ISU Alba, la ajungerea forțelor de intervenție la locul solicitării incendiul se manifesta cu ardere generalizată la anexa în cauză.  Incendiul este localizat se lucrează la stingerea în totalitate a acestuia. Suprafața pe care se manifestă incendiul este de aproximativ 12 de metri pătrați, mai transmit reprezentații ISU Alba.

 

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Proiect pentru asfaltarea unui tronson pietruit din drumul județean DJ 704A, între Sebeș și Pianu. Licitație pentru proiectare

Publicat

O porțiune pietruită din drumul județean DJ 704 A, între Sebeș și Pianu de Jos, în lungime de 5 kilometri, urmează să fie modernizată și asfaltată. 

Consiliul Județean Alba a lansat marți, 9 august, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație pentru servicii de proiectare și asistență tehnică pentru obiectivul „Modernizare drum județean DJ 704 A, DN7 – Pianu de Jos”.

Valoarea totală este estimată la 210.000 de lei, fără TVA. 

Drumul județean DJ 704 A se desfășoară pe teritoriul administrativ al județului Alba, are o lungime totală de 23,393 km și asigură legătura între localitățile Sebeș (de la intersecția cu DN 7), Pianu de Jos, Pianu de Sus, Strungari, Răchita, până la intersecția cu DN 67C (Sebeșel). Drumul este asfaltat pe toată lungimea, cu excepția unui tronson pietruit în lungime de 4.850 metri.

Potrivit caietului de sarcini, tronsonul de drum județean DJ 704 A propus spre modernizare se desfășoară între localitatea Sebeș, intersecția cu DN 7 de la km 0+000 și intersecția cu drumul județean DJ 705 B, la km 5+142.

Pe sectorul de drum cuprins între km 4+720 și km 4+820 se află în execuție construirea unui pod nou, în cadrul unui alt proiect.

Tronsonul prevăzut în proiect este situat pe teritoriul administrativ al municipiului Sebeș și al comunelor Vințu de Jos și Pianu. Lățimea platformei drumului județean este cuprinsă între 5 și 7 metri, cu o lățime a părții carosabile între 4 și 6 metri.

Cele mai frecvente degradări întâlnite sunt gropi și denivelări, cauzate de șiroiri ale apelor de suprafață sau staționării îndelungate a acestora pe partea carosabilă și de traficul desfășurat în timp în corelare cu grosimea redusă a stratului de piatră. Factorii de mediu, respectiv acțiunea îngheț-dezgheț, sau umiditatea ridicată din timpul anotimpului ploios reprezintă o altă cauză a stării de degradare actuale.

În urma investigațiilor efectuate s-a constatat că starea de viabilitate existentă a drumului este necorespunzătoare pentru desfășurarea circulației în condiții normale. Au fost semnalate defecțiuni ale suprafeței de rulare și ale complexului rutier frecvente și pe suprafețe întinse.

Ca urmare a stării de degradare a drumului, în anul 2021 a fost efectuată o expertiză tehnică din care rezultă starea tehnică a drumului ca fiind mediocră. Astfel s-a propus modernizarea acestuia pentru asigurarea unui transport civilizat și sigur, corespunzător clasificării sale ca drum județean.

Potrivit DALI, lucrările de modernizare se vor realiza între limitele de proprietate, respectiv între km 0+038 și km 5+135, având lungimea totală de 5.097 metri.

Citeste mai mult
Publicitate

ECONOMIE

Concernul Daimler pregătește o investiție de 675 de milioane lei în România, după succesul cu fabricile de la Sebeș și Cugir

Publicat

Daimler ( Mercedes Benz Group), grupul german care deţine compania Star Assembly din Sebeş, al treilea mare exportator din România, cere un ajutor de stat de 185 mil. lei pentru o investiţie totală de 675 mil. lei, anunţă Ministerul Finanţelor într-un document publicat pe site.

Ministerul nu precizează în ce constă investiţia nemţilor şi nici locurile de muncă ce vor fi create prin acest proiect, dar arată că solicitarea grupului german intră în categoria „cereri ce se încadrează în bugetul sesiunii şi intră în analiză”.

Concernul german Mercedes-Benz a anunțat la începutul anului că intenționează să dezvolte în România proiecte pentru trecerea la producția de componente destinate vehiculelor electrice, prin investiții majore în perioada următoare, conform mesajului transmis autorităților române.

Sunt doar patru proiecte dintr-un total de 193 depuse care intră în analiză, potrivit datelor de pe site. Alături de Daimler intră în analiză şi investiţiile companiilor Paper Invest SA, Knauf Insulation şi Interpork plus, fiecare dintre ele de cel puţin 100 mil. euro.

Star Assembly a devenit în ultimul deceniu una dintre cele mai mari companii din România, după o investiţie de peste 300 mil. euro realizată de gigantul german într-o fabrică de la zero în localitatea Sebeş din judeţul Alba.

Premierul Ciucă la Star Assembly: invitație pentru Daimler să investească în România

Premierul Nicolae Ciucă a declarat atunci, în cadrul unei vizite la unitatea de producție Star Assembly din Sebeș, că România ar putea fi luată în calcul de producătorul auto Mercedez-Benz pentru a dezvolta proiecte pentru trecerea la producția de componente adresate vehiculelor electrice.

”Este un semnal încurajator pentru economia românească și pentru comunitatea din Sebeș faptul că această unitate de producție din România este luată în calcul de investitorul german în programul său de retehnologizare pentru trecerea la producția de componente pentru vehicule electrice.

Prin această creștere a nivelului de performanță a producției și adaptarea la obiectivele de dezvoltare durabilă, avem certitudinea că oamenii din zonă vor avea în continuare asigurate locuri de muncă.

Dezvoltarea investiției de producție din Sebeș va avea în continuare un efect multiplicator în plan social, prin locurile de muncă nou create, și va aduce plus-valoare economiei locale și naționale în același timp, prin standardele ridicate ale producției specifice”, a declarat premierul Nicolae-Ionel Ciucă.

Mercedes Benz vrea să investească într-o fabrică componente pentru mașini electrice

În mai, reprezentanții Mercedes Benz au transmis că intenționează să dezvolte proiecte pentru trecerea la producția de componente destinate vehiculelor electrice, prin investiții majore în perioada următoare.

Producția în unitatea din Sebeș a început cu asamblarea cutiilor de viteze automate cu dublu ambreiaj în opt trepte și transmisii cu nouă trepte de viteză pentru Mercedes-Benz, iar din 2020 se asamblează și varianta pentru vehicule hibrid, o etapă importantă către producția de vehicule prietenoase cu mediul, fără emisii de carbon.

Compania a primit deja sprijin în valoare de 35 de milioane de euro sub forma ajutorului de stat, fonduri de care compania a beneficiat pentru achiziționarea utilajelor.

Grupul Mercedes Benz cifră de afaceri de 7 miliarde de lei în România cu fabrica de la Sebeș

Producţia de cutii de viteze a grupului în România a ajuns rapid la o cifră de afaceri anuală de peste 7 mld. lei (1,5 mld. euro) şi a urcat în top trei cei mai mari exportatori din economie după Automobile Dacia şi Ford.

Podiumul exporturilor a fost ocupat în ultimii ani exclusiv de companii din industria auto.

Unitatea de montaj și producție SC Star Assembly SRL din Sebeș este, alături de unitatea SC Star Transmission din Cugir, o componentă importantă a rețelei de producție pentru trenurile de rulare ale vehiculelor produse de concernul german Mercedes-Benz.

Rezultate excepționale înregistrate de Star Assembly Sebeș și Star Transmision Cugir în România

  • • au împreună o cifră de afaceri de 1,5 mld. euro
  • • investiția a depășit 930 milioane de euro
  • • cele două unități de producție ocupă locul al 3-lea în clasamentul exportatorilor din România (după Dacia și Ford)
  • • asigură în România 2.600 de locuri de muncă, din care 40% sunt femei
  • • cu sprijinul Guvernului, se numără printre primele companii din România care au implementat un sistem de învățământ dual, oferind, de asemenea, oportunități de formare și reconversie profesională. În ultimii 6 ani, mai mult de 330 de tineri au beneficiat de astfel de programe în cadrul celor două unități de producție din România ale concernului Mercedes-Benz.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

WhatsApp lansează funcții noi: Iesire din grupuri fără notificarea membrilor și opțiuni pentru cine poate să vadă că ești online

Publicat

WhatsApp va permite utilizatorilor săi să părăsească grupurile fără a-i notifica pe ceilalţi membri şi să controleze cine poate vedea când sunt online, în cadrul unei actualizări de confidenţialitate din luna august a aplicaţiei de mesagerie, a anunţat compania marţi, informează EFE.

„Vom continua să creăm noi modalităţi de a vă proteja mesajele şi de a le păstra la fel de private şi sigure ca şi conversaţiile faţă în faţă”, a declarat Mark Zuckerberg, CEO al Meta, compania care deţine WhatsApp, citat într-un comunicat dat publicităţii marţi.

În prezent, când un utilizator părăseşte un grup apare o notificare în partea de jos a conversaţiei prin care ceilalţi membri ai grupului sunt informaţi de acest lucru.

De asemenea, în timp ce un utilizator are deja posibilitatea de a dezactiva o funcţie care îi informează pe alţii dacă a citit un mesaj, nu poate ascunde faptul că este online şi utilizează WhatsApp.

Cei peste 2 miliarde de utilizatori WhatsApp vor avea, de asemenea, posibilitatea să-i împiedice pe alţii să facă capturi de ecran ale mesajelor „menite să fie văzute o singură dată”, care sunt concepute să dispară după ce au fost deschise.

Instrumentul de blocare a capturilor de ecran este în prezent în teste, a precizat WhatsApp, şi va disponibil în curând pentru utilizatori.

Ami Vora, manager de produs al WhatsApp, a declarat că platforma s-a concentrat asupra creării unor funcţii ce „permit oamenilor să deţină mai mult control şi confidenţialitate asupra mesajelor lor”, notează EFE.

AGERPRES

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Statistici T5

Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax