Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Cetăţean moldovean obligat să părăsească ţara, pentru că a divorţat. A fost găsit pe un şantier la Aiud, iar firma la care lucra a fost amendată

Publicat

Un tânăr de 25 de ani, cetăţean moldovean, este obligat să părăsească teritoriul României în termen de 30 de zile, după ce a fost depistat de poliţiştii de la Imigrări fără acte în regulă, la sediul unei firme din Aiud la care executa lucrări de construcţii. Bărbatul a divorţat şi şi-a pierdut dreptul de şedere în ţară.

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Serviciul pentru Imigrări al Judeţului Alba, au desfăşurat, miercuri, o acţiune în scopul combaterii şederii şi muncii ilegale a cetăţenilor străini.

În cadrul acţiunii, poliţiştii au depistat, în municipiul Aiud, un cetăţean moldovean de 25 de ani, care nu şi-a îndeplinit obligaţia de a informa Serviciul Pentru Imigrări al Judeţului Alba cu privire la modificarea intervenită în statutul civil.

Din verificări, s-a constatat ca acesta nu mai avea calitatea de membru de familie al cetăţeanului român, ca urmare a pronunţării sentinţei de divorţ survenit între aceştia. Prelungirea drerptului de şedere temporară în România i-a fost acordat pentru reîntregirea familiei.

Cetăţeanul străin a fost depistat în timp ce executa lucrări de construcţii la o unitate comercială din localitate.

Poliţiştii Serviciului pentru Imigrări al judeţului Alba au luat măsura revocării dreptului de şedere temporară pe teritoriul României şi emiterea unei decizii de returnare, prin care cetăţeanul moldovean este obligat să părăsească ţara în termen de 30 zile.

Societatea comercială a fost sancţionată contravenţional de către poliţiştii cu amendă în valoare de 3.000 lei, potrivit legislaţiei privind încadrarea în muncă şi detaşarea străinilor în România.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax