Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Cetăţean spaniol, dat în urmărire internaţională, prezentat Curţii de Apel Alba Iulia. A abuzat o minoră de 13 ani

Publicat

Un cetăţean spaniol dat în urmărire generală prin Interpol, în cursul anului 2008 a fost prins de poliţişti în apropiere de localitatea Uricani, judeţul Hunedoara. Spaniolul David Yebra a fost prezentat, miercuri, Curţii de Apel Alba Iulia, care a avut de soluţionat cererea formulată de procurori privind luarea măsurii arestării preventive pentru o perioadă de 29 zile, în vederea prezentării şi punerii în executare a mandatului european de arestare emis de autorităţile judiciare din Spania.

Bărbatul, în vârstă de 40 de ani, se sustrăgea executării unei pedepse pentru abuz sexual asupra unei minore, iar acum urmează să fie predat autorităţilor din Spania. Potrivit informaţiilor furnizate de purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Alba Iulia, Cosmin Muntean, inculpatul a declarat că a luat la cunoştinţă despre motivul prezentării sale în faţa instanţei şi nu a formulat obiecţiuni cu privire la identitate. Dat fiind faptul că mandatul european de arestare nu a ajuns încă la autorităţile din România, pentru buna desfăşurare a procesului penal şi pentru a împiedica sustragerea bărbatului de la urmărirea penală, magistraţii au dispus arestarea lui David Yebra pentru 5 zile, începând cu data de miercuri, 6 aprilie.

„Având în vedere lipsa de la dosar a mandatului european de arestare emis de către autorităţile judiciare spaniole, instanţa a stabilit un nou termen de judecată pentru data de 08.04.2011, în vederea depunerii de către Parchet la dosar a mandatului european de arestare emis pe numele persoanei, solicitate de David Yebra, precum şi traducerea acestuia. Hotărârea Curții de Apel Alba Iulia poate fi atacată cu recurs în termen de 24 de ore de la pronunțare”, se arată în comunicatul Curţii de Apel Alba Iulia.

David Yebra a fost prins în urma unei acţiuni organizate de poliţiştii oraşului Uricani, cu sprijinul Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Hunedoara. Împreună cu el, poliţiştii au găsit-o şi pe Florentina Filip, de 30 de ani, din Braşov, pe care o căuta familia. Rudele Florentinei au solicitat, în luna ianuarie 2011, sprijinul poliţiştilor braşoveni în vederea găsirii femeii, care dispăruse de la domiciliu din luna iulie 2010. Românca, aflată în urmărire naţională, a fost depistată marţi dimineaţă, alături de cetăţeanul spaniol, într-o locuinţă închiriată din zona Valea de Brazi, pe raza oraşului Uricani.

David Yebra a fost dat în urmărire prin Interpol în anul 2008, după ce a fost condamnat în lipsă la nouă ani de închisoare, pentru răpirea şi coruperea sexuală a unei minore de 13 ani.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax