Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Cetăţean turc sancţionat pentru şedere ilegală în România. A fost identificat în Şibot şi i s-a comunicat obligaţia de a părăsi ţara

Publicat

Un bărbat de 45 de ani din Turcia a fost depistat în Şibot cu şedere ilegală în România, de către poliţiştii de la Imigrări din Alba. I s-a comunicat obligaţia să părăsească ţara şi a fost sancţionat cu 400 de lei. Avea 25 de zile în plus faţă de viza Schengen pe cinci zile cu care a intrat în ţară.

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Serviciul pentru Imigrări Alba, în cooperare cu Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Alba au desfăşurat, în data de 12 aprilie, o acţiune pe linia combaterii şederii ilegale a cetăţenilor străini, aflaţi pe raza de competenţă.

Cu această ocazie, pe raza comunei Şibot, a fost depistat cu şedere ilegală, G.S., în vârstă de 45 ani, din Turcia.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că, persoana în cauză a intrat în ţară în baza unei vize Schengen, eliberată de autorităţile unui stat UE, iar la expirare dreptului de şedere de cinci zile, nu a părăsit teritoriul României, totalizând un  număr de 25 zile de şedere ilegală.

Ca urmare a celor constatate, poliţiştii Serviciului pentru Imigrări au emis pe numele cetăţeanului turc o comunicare pentru părăsirea teritoriului, prin care este obligat să părăsească ţara, în termen de 3 zile. Totodată, a fost sancţionat contravenţional, pentru şedere ilegală, cu amendă în valoare de 400 lei.

Inspectoratul General pentru Imigrări, prin structurile sale teritoriale, va continua organizarea unor astfel de acţiuni pe linia combaterii şederii ilegale, atrăgând atenţia cetăţenilor străini asupra respectării legislaţiei în vigoare în ce priveşte dreptul de şedere pe teritoriul României.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax