Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Cetățeni deranjați de norii de praf din zona lucrărilor la autostrada Orăştie-Sibiu, zona Sebeş. Vezi cum a acționat prefectul Gheorghe Feneșer

Publicat

În urma mai multor sesizări înaintate prefectului Gheorghe Feneşer de către cetăţeni afectaţi de construcţia autostrăzii Orăştie-Sibiu, în zona Sebeş, acesta s-a deplasat la fața locului pentru a constata situația din teren. În urma unei discuții cu reprezentanţii firmei care execută lucrările, „Straco”, s-a stabilit ca în zonă să treacă cisterne cu apă de 3-4 ori pe zi, pentru a diminua cantitatea de praf.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Instituţia Prefectului Alba, „numeroşi cetăţeni l-au sesizat pe prefectul judeţului Alba, Gheorghe Feneşer, cu privire la praful dens care se ridică în urma lucrărilor ce se execută la autostrada Sebeş-Sibiu, în zona localităţilor Lancrăm, Sebeş, Cut”.

Prin urmare, prefectul s-a deplasat la faţa locului, unde „s-a constatat că în urma circulaţiei mijloacelor de transport care lucrează la autostradă se ridică nori enormi de praf, întrucât porţiunea de drum nu este asfaltată, fiind în faza de terasare, acoperită doar cu un strat suport balastru, fără asfalt.

Precizăm că tronsonul de drum este tranzitat de un număr foarte mare de autocamioane, creând un disconfort considerabil celor care locuiesc în apropiere, praful purtat de vânt ajungând pe o distanţă de 2, chiar 3 kilometri”.

Prefectul judeţului Alba, Gheorghe Feneşer a luat legătura de urgenţă cu conducerea firmei <Straco>, care execută lucrările la autostradă.

„Începând de astăzi s-a dispus ca pe această porţiune de drum să se treacă de trei ori pe zi cu 4 cisterne cu apă pentru a uda suprafaţa carosabilă, urmând ca pe întreg tronsonul Sebeş – Cut să se aplice aceste măsuri, evitând astfel ridicarea prafului în aer şi poluarea cetăţenilor din această zonă”, a declarat prefectul Gheorghe Feneşer.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Goanta Maria

    joi, 04.07.2013 at 07:59

    Poluarea majora pentru Sebes vine de la Kronospan si Holzindustrie.
    Mai ales noaptea poluarea este foarte agresiva de pe Platforma Industriala a Sebesului. Domnul prefect Gheorghe Feneser cunoaste foarte bine acest aspect.
    Aici trebuie Garda de Mediu sa intervina mult mai hotarat. Si mai ferm.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax