Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Cetăţeni din Siria şi Brazilia, depistaţi cu şedere ilegală, la Blaj şi Alba Iulia. Au fost amendaţi şi sunt obligaţi să părăsească ţara

Publicat

Doi bărbaţi au fost depistaţi, marţi, cu şedere ilegală pe raza judeţului Alba, de către poliţiştii de la Serviciul Imigrări. Un cetăţean sirian în vârstă de 57 de ani a fost identificat în Alba Iulia, iar altul, brazilian, a fost găsit la Blaj. Cei doi au obligaţia să părăsească ţara în termen de trei zile, respectiv 15 zile.

Poliţiştii Serviciului pentru Imigrări al Judeţului Alba au desfăşurat, în 14 ianuarie, o acţiune cu forţe proprii pe linia combaterii şederii ilegale a străinilor pe raza judeţului Alba.

Cu această ocazie au fost depistaţi cu şedere ilegală doi cetăţeni străini, M.D.G.A şi V.D.S.C, cu vârste cuprinse între 50 şi 57 de ani,  unul din Siria şi celălalt din Brazilia.

În urma verificărilor efectuate în municipiul Blaj, a fost depistat cu şedere ilegală, V.D.S.C., în vârstă de 50 ani, din Brazilia. Persoana în cauză a intrat în ţară în baza unui permis de lungă şedere eliberat de către autorităţile unui stat membru UE, iar, la expirarea dreptului de şedere de 90 zile, nu a părăsit teritoriul României. Ca urmare a celor constatate, poliţiştii Serviciului pentru Imigrări au emis  pe numele cetăţeanului brazilian o Comunicare  prin care este obligat să părăsească ţara în termen de 3 zile.

Cu ocazia aceleiaşi acţiuni, pe raza municipiului Alba Iulia a fost depistat cu şedere ilegală, M.D.G.A., în vârstă de 57 ani, din Siria. Acesta a intrat legal pe teritoriul României, în baza unei vize de scurtă şedere în scop de vizită, însă nu a respectat dreptul de şedere conferit prin lege. Având în vedere cele constatate, pe numele străinului în cauza a fost emisă o decizie de returnare, prin care este obligat să părăsească ţara, în termen de 15 zile.

Totodată, cetăţenii străini au fost sancţionaţi contravenţional, conform OUG 194/2002 privind regimul străinilor în România, cu modificările şi completările ulterioare.

Inspectoratul General pentru Imigrări, prin structurile sale teritoriale, va continua organizarea unor astfel de acţiuni pe linia combaterii şederii şi muncii ilegale, atrăgând atenţia cetăţenilor străini asupra respectării legislaţiei în vigoare în ce priveşte dreptul de şedere pe teritoriul României.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax