Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Cetățeni din Turda, prinși la furat de fier vechi pe o șină de cale ferată inclusă în lista monumentelor istorice. Sunt cercetați pentru furt calificat

Publicat

Patru cetățeni din Turda sunt cercetați pentru furt calificat după ce au fost prinși de oamenii legii încercând să sustragă o șină de cale ferată, lungă de 12 metri, cu scopul de a o valorifica la un centru de colectare a fierului vechi. Calea ferată Vidolm – Abrud este inclusă în lista monumentelor istorice, iar în prezent este dezafectată.

Vineri, în jurul orei 2040, poliţiştii Secției 11 Poliție Rurală Baia de Arieș au fost sesizaţi prin 112, cu privire la faptul că mai multe persoane sustrag şină din componenţa căii ferate înguste, dezafectată, de pe raza localităţii Vidolm, comuna Ocoliş. La faţa locului s-a deplasat imediat echipa operativă, iar pe DN 75, la km 135, a identificat un autoturism, înmatriculat în Italia.

În momentul în care au observat echipajele de poliţie, cei patru bărbaţi care încercau să sustragă şina de cale ferată au urcat în autoturism şi au demarat spre limita cu judeţul Cluj. Poliţiştii au pornit în urmărirea autoturismului, iar pe raza localităţii Lungeşti, judeţul Cluj, s-a reuşit oprirea acestuia.

Cei patru ocupanţi au fost identificaţi – M.O. (31 de ani), H.F. (43 de ani), H.O., o femeie de 40 de ani şi H.C.R. (24 de ani), toţi din municipiul Turda. Aceştia au fost conduşi la sediul poliţiei unde au fost continuate cercetările.

Cu această ocazie, poliţiştii au stabilit faptul că în data de 7 iunie, între orele 19.00 şi 20.40, cei patru au secționat o șină de cale ferată, cu o lungime de 12 metri, cu intenţia de a o sustrage şi valorifica la un centru de colectare a fierului vechi din municipiul Turda.

Calea ferată Vidolm – Abrud este inclusă în lista monumentelor istorice, iar în prezent este dezafectată. Față de cei patru suspecţi au fost întocmite actele premergătoare cercetării sub aspectul comiterii infracțiunii de tentativă la infracțiunea de furt calificat.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax