Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Cetăţeni romi, incluşi în grupul de lucru mixt pe problemele acestei etnii. Întâlnire la Instituţia Prefectului Alba

Publicat

Luni, 19 noiembrie, la sediul Instituţiei Prefectului – Judeţul Alba, sub coordonarea subprefectului Cornel Murg, a avut loc o întâlnire organizată de Biroul Judeţean pentru Romi, în parteneriat cu Agenţia Naţională pentru Romi şi Biroul Regional Centru Alba. Subiectele principale de pe agenda întâlnirii au vizat reorganizarea grupului de lucru mixt şi evaluarea mecanismelor de implementare a Strategiei Guvernului de Incluziune a cetăţenilor români aparţinând minorităţii romilor pentru perioada 2011-2020.


La dezbateri au participat 40 de persoane – reprezentanţi ai instituţiilor publice şi ai ONG-urilor, mediatori sanitari şi şcolari, experţi locali pe problemele romilor, profesori, tineri din comunităţile de romi din judeţul Alba. Din punctul de vedere al celor prezenţi la întâlnire, participarea prefectului judeţului Alba, Flaviu-Mircea Cozuc, şi a şefului său de cabinet, Gruia Bumbu, a arătat interesul Instituţiei Prefectului faţă de problemele romilor din judeţ, precum şi deschiderea spre implicarea romilor în procesul de luare a deciziilor, potrivit reprezentanţilor Prefecturii. În acest context, prin reorganizarea grupului de lucru mixt, au fost incluşi cetăţeni de etnie romă în scopul creşterii participării lor directe la implementarea şi monitorizarea Strategiei Guvernului de Incluziune a cetăţenilor români aparţinând minorităţii romilor pentru perioada 2011-2020.

Totodată, s-a stabilit ca în 14 decembrie 2012 să fie prezentată monografia comunităţilor de romi, care va cuprinde problemele cu care se confruntă fiecare comunitate în parte. Un alt obiectiv vizat priveşte elaborarea unei baze de date cu bune practici în domeniul proiectelor legate de educaţie, sănătate, locuinţe sau infrastructură. Conform intenţiilor exprimate în cadrul întâlnirii, vor fi făcute demersurile necesare în vederea pregătirii profesionale şi, ulterior, a angajării, a 31 de mediatoare sanitare, iar până în 31 ianuarie 2013, vor fi elaborate şi bazele de date care să cuprindă numărul persoanelor de etnie romă înregistrate cu boli cronice, cel al femeilor însărcinate, precum şi cel al comunităţilor de romi în care au fost derulate campanii de vaccinare.

Grupul de lucru mixt a mai stabilit şi că este necesar să-şi desemneze un reprezentant care să asigure relaţia de comunicare cu Direcţia de Sănătate Publică Alba, în vederea diseminării informaţiilor legate de campaniile publice pe care le desfăşoară direcţia.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax