Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Slovaci cercetaţi pentru înşelăciune, la Sebeş. Împrumut de 16.000 de lei garantat cu caiete studențești și șervețele

Publicat

bani

Doi cetăţeni slovaci sunt cercetaţi la Sebeş pentru înşelăciune, faptă în urma căreia doi vârstnici din municipiu au fost prejudiciaţi cu suma de 16.000 de lei. Poliţia recomandă cetăţenilor să fie vigilenţi şi să nu dea crezare celor relatate de necunoscuţi.

Potrivit IPJ Alba, în 19 octombrie, poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Sebeş i-au identificat pe doi cetăţeni slovaci, un bărbat de 44 de ani şi o femeie de 51 de ani, ca persoane bănuite de săvârşirea unei înşelăciuni, faptă în legătură cu care poliţia a fost sesizată la data de 5 septembrie.

La acea dată, în timp ce se aflau pe o stradă din municipiul Sebeş, ar fi abordat un cuplu de persoane în vârstă cărora, invocând faptul că persoane apropiate lor (bănuiţilor) au fost implicate într-un accident rutier, le-au cerut cu titlu de împrumut suma de 16.000 de lei, pentru plata cheltuielilor de spitalizare, urmând ca suma să le fie restituită în termen de 3 ore. Ca şi garanţie, cei doi escroci au lăsat o geantă în care au spus că se află suma de 10.000 de dolari şi documentele unei societăţi comerciale.

După trecerea termenului de restituire a banilor, cei doi vârstnici au decis să deschidă geanta lăsată ca şi garanţie şi au constatat că în aceasta erau 4 caiete studenţeşti şi un pachet de şerveţele.

Atunci şi-au dat seama că au fost înşelaţi şi au anunţat Poliţia.

Cei doi slovaci ar fi săvârşit astfel de fapte şi în alte localităţi din România, iar, în prezent sunt arestaţi preventiv, pentru înşelăciuni comise în municipiul Bucureşti.

Cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregii lor activităţi infracționale şi recuperarea prejudiciului cauzat celor doi vârstnici din Sebeş.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba recomandă cetăţenilor:

Fiţi suspicioşi atunci când sunteţi abordați de persoane necunoscute, care, sub diverse pretexte, vă solicită sume de bani;

În cazul în care aţi fost victima unei infracţiuni de înșelăciune, adresaţi-vă celei mai apropiate unităţi de poliţie sau apelaţi numărul unic de urgenţă 112, în cel mai scurt timp posibil, pentru a spori şansele ca infractorul să fie identificat şi prejudiciul recuperat.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax