Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Cetăţenii de etnie rromă repatriaţi din Franţa, ajutaţi de Instituţia Prefectului Alba să îşi găsească un loc de muncă

Publicat

Un grup de 21 de persoane de etnie romă repatriate din Franţa vor fi sprijinite să se încadreze pe piaţa muncii de Instituţia Prefectului Alba. Este vorba despre un acord de parteneriat transnaţional cu reţeaua „Romeurop” din Franţa (Asociaţiile Habitat–Cité, Rom Action, Une Famille Un Toit 44), alături de Organizaţia „Începe cu tine” din Sâncel şi Primăria Copşa Mică, în scopul ajutării persoanelor care trăiesc pe teritoriul francez, între Grenoble şi zona Nantes, care doresc să înveţe limba franceză şi să-şi găsească un loc de muncă.

Acordul a fost semnat, miercuri, de prefectul Ştefan Bardan, în cadrul proiectului „Inserţia profesională a cetăţenilor de etnie rromă”, început în 2009 şi desfăşurat pe parcursul a 2 ani. În toată această perioadă, 17 persoane au obţinut un loc de muncă pe termen lung, 22 de persoane au fost angajate pe termen scurt sau sezonier, iar alte 5 persoane au obţinut statutul de antreprenor.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax