Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Cetățenii din Alba, atenționați de APA CTTA să nu mai ude grădinile sau terenurile agricole cu apă potabilă. Care sunt riscurile

Publicat

Compania de apă APA CTTA Alba lansează un apel către locuitorii județului să nu mai folosească apa potabilă în scopuri agricole. Aceștia precizează că abonații care se află la captele de rețea pot avea probleme mari cu alimentarea cu apă. 

Aceștia îi încurajează pe agricultori să folosească apă din alte surse.

„În perioada de vară, consumul de apă potabilă distribuită prin sistemul public din aria deservită de companie în judeţul nostru este crescut, în particular în zona rurală. Cea mai mare parte din acest consum crescut se datorează demarării activităţilor agricole şi de grădinărit.

Operatorul depune toate eforturile pentru a asigura furnizarea apei potabile tuturor consumatorilor, dar poate întâmpina dificultăţi în asigurarea serviciului de alimentare cu apă potabilă în multe din localităţile în care operează, tocmai din acest motiv.

Ţinând cont de aceste aspecte, adresăm un apel insistent concetăţenilor care derulează astfel de activităţi agricole să reducă la minim utilizarea apei potabile pentru scopuri agricole şi de grădinărit, utilizând pe cât posibil apa din alte surse (fântâni, puţuri etc)”, au precizat reprezentații companiei într-o postare pe Facebook.

Mai mult de atât, aceștia mai precizează că dacă nu se reduce consumul de apă potabilă pentru agricultură „există posibilitatea ca aceia aflaţi la capetele de reţea să fie privaţi de dreptul vital de a avea minimul de apă pentru spălat, băut şi alte necesităţi minime sau o vor avea cu o turbiditate mărită, din cauza aceluiaşi motiv”, se mai arată în postarea companiei.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Rusinea

    luni, 28.06.2021 at 16:51

    Plouă de rupe si unii nu au apa !?!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax