Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Cetățenii din Alba Iulia care vor circula cu bicicleta sau trotineta pe trotuar vor putea fi amendați de Poliția Locală

rastel-bicicleta

Publicat

Cetățenii care vor circula în Alba Iulia cu bicicleta sau cu alte vehicule (trotinete) pe trotuare, străzi închise circulației sau parcuri, vor putea fi amendați de Poliția Locală. 

Măsura face parte dintr-un set lung de amenzi votat marți, 29 iunie, de consilierii locali ai municipiului Alba Iulia. 

Sancțiunile complete pot fi vizualizate pe link-ul de mai jos:

CITEȘTE ȘI: Pentru ce poți fi amendat dacă încalci regulile în Alba Iulia și cu ce sumă. Proiect în Consiliul Local

Singurele spații unde legal se poate circula cu vehiculele menționate mai sus sunt străzile destinate traficului rutier sau pistele de biciclete. Măsura în sine este cu două tăișuri.

Pe de o parte, este normal ca aceia care merg cu viteză pe trotuare sau mai ales prin Cetatea Alba Carolina să fie sancționați, dar, pe de altă parte, în Alba Iulia există prea puține piste de biciclete.

Cel puțin în cele mai frecventate zone, cum ar fi centrul orașului, cartierul Cetate, zona Stadion, Calea Moților, nu există piste de biciclete.

Acum, după setul de amenzi votat de consilierii locali, cei care vor fi depistați de polițiștii locali că circulă cu bicicleta sau o o trotinetă pe trotuar vor fi pasibili de sancțiune.

Amenda, în forma inițială, era între 500 și 1000 de lei. Consilierul independent Paul Victor Florea a propus un amendament ca sancțiunea pe persoană fizică să fie cuprinsă între 250 și 500 de lei, amendament ce a fost votat de consilieri.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

10 Comentarii

10 Comentarii

  1. Consumator

    marți, 29.06.2021 at 21:42

    Tipic pentru niste neocomuniști! Inventează taxe și amenzi fãrã sa asigure condiții de circulație. La fel cu parcările! Incapabili și rău intenționați nu văd că orașul e sufocat de rable poluante înghesuite peste tot! Bicicleta și trotineta nu poluează tâmpiților, te ajuta sa faci mișcare!!

  2. Ionel

    miercuri, 30.06.2021 at 00:47

    Păi și pe pietoni, care umblă haotic, nu respectă nici o regulă, cine-i amendează? Din păcate, aceste inițative, menite să protejeze pietonii, fac parte din seria celor cu treceri înălțate.

    Practic pentru câțiva (și nu puțini) pietoni needucați care nu sțiu să se uite în jur și să respecte niște reguli de bun simț, plătesc toți ceilalți participanți la tafic.

  3. Soso

    miercuri, 30.06.2021 at 07:00

    Nu cred ca are vreunul din ei bicicleta sa stie ce inseamna . Nu cred ca are vreunul din ei copii care sa vrea sa iasa cu bicicleta . Cum încurajăm să se renunțe la masini sa avem un oraș mai puțin plouat?

  4. Calin

    miercuri, 30.06.2021 at 07:34

    Oameni de c….. intr-o tara de C….! Pe unde sa circule bicicletele daca nu exista piste amenajate in acest scop, iar cele care exista nu sunt marcate si daca atargi atentia pietonilor care se plimba nestingheriti se simt ofensati!?

  5. Dele Ali

    miercuri, 30.06.2021 at 09:01

    Actuala administratie a orasului e plina de incompetenti!Nu stiu ce vrea acest primar care parca e din alta lume…clar ca doar banii si taxele conteaza la ei.
    Capabili sa dezvolte o infrastructura normala pentru un oras de viitor nu sunt in stare…
    De parcat, nu mai stii unde sa parchezi (tot felul de restrictii aberante)…cu bicicleta nu ai pe unde sa mergi ca piste nu sunt….etc etc….Sunt curios cand vor pune prima taxa pe aerul(poluat) respirat din Alba…doar asta le mai lipseste…si bineinteles mintea:)

  6. Pamfil

    miercuri, 30.06.2021 at 09:07

    Cum bine zic antevorbitorii mai sus… dati amenzi fara asigurati conditii inainte. Unde-s parcarile? Columna si Turturica sunt tot in picioare. Spatiu ala de vizavi de Casa de Cultura a Studentilor e infect!
    Inainte de a da amenzi celor care circula cu bicicletele/trotinetele pe trotuare, dati amenzi debusolatilor care circula pe FOARTE putinele piste de biciclete din oras. In santuri, plin de gura-casca, femei cu carucioare cu copii… cupluri romantice brat la brat. la fel pe bulevardul transilvaniei. pista aia de biciclete de pe str. Toporasilor e folosita fie pe post de parcare fie pe post de taraba.
    De cele mai multe ori, oamenii care circula cu bicicleta si pe trotuar sunt responsabili. nu puneti in aceeasi oala tinerii teribilisti!
    Oferiti conditii inainte sa amendati!!!!

  7. Cetatean

    miercuri, 30.06.2021 at 10:12

    Singura administratie care in pandemie a inventat taxe si amenzi noi pentru cetatenii care au votat. Poate ne explicati cum vor merge copiii pe biciclete pe strada printre masini. Cine raspunde pentru viata biciclistilor? Ar trebui ca la ora 16, când ies de la serviciu „reprezentanții nostri”, care au votat așa ceva, sa fie străzile pline de biciclete. Sa ii vedem cum se mai deplasează cu masinile lor.

  8. Albaiulian

    miercuri, 30.06.2021 at 11:25

    Bravo! Ați gasit infractorii: cetățenii care merg cu bicicleta trebuie amendați pentru ca voi nu ați făcut piste de biciclete! Felicitări! Țineți-o tot asa!

  9. HH

    miercuri, 30.06.2021 at 11:31

    Este incredibil cum gândesc acești oameni, ce inepții pot vota, doar pentru bani ! Da , pot fi amendați cei care circula cu trotinetele electrice pe trotuare cu viteza, dar sa poți fi amendat ca circuli pe bicicleta sin Centru spre șanțuri sau alte locuri unde poți sa te dai, sau ca se dau copii în parc în centru… o inepție! Oameni buni , nu mai gândiți numai la modul ideal, cum e în Elveția, Austria… fiți realiști, lăsați copiii sa facă mișcare !

  10. Gilu

    miercuri, 30.06.2021 at 14:09

    Am crezut ca primar mai prost decit Paul Voicu nu poate exista! M-am înșelat! Exista. El se numeste Gabriel CODRU Plesa. De cind a fost ales, nu are alt tel decit sa introduca taxe si amenzi, pentru ca, nu-i așa, leafa aia de 20 000 de lei, trebuie sustinuta de contribuabil. In plus, are si city manager, bine platit, care se ocupă cu ce oare? Si nu sint numai ei! O liota de consilieri care iau bani petru ca se prezinta la sedinte(!!!) si care nu fac nimic altceva decit sa voteze toate ineptiile. Orasul se ingroapa in gunoaie, si sa nu imi spună nimeni ca din cauza celor de la Polaris, care au tinut orașul curat ca un pahar ani de zile, si acum, dintr-o data, nu mai sint de treaba, din „pura coincidență” de cind a aparut RER din Oradea. E o sicanare prin care se doreste instigarea populatiei impotriva lui Polaris, care nu mai este dezirabil pt ca RER o fi avind „argumente” mai puternice!!! In schimb avem trotinete electrice!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate