Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Cetăţenii din Ocna Mureş plătesc dări la nivelul celor de anul trecut. Consilierii locali au aprobat taxele pentru 2013

Publicat

Membrii Consiliului Local Ocna Mureş, convocaţi în şedinţă extraordinară, luni, de la ora 18.00, au aprobat nivelul taxelor şi impozitelor locale, ţinând cont de prevederile HG 1309/27.12.2012 şi OG 1/9.01.2013. Astfel, din acest an, locuitorii din Ocna Mureş vor avea de plătit dări la bugetul local similare cu cele de anul trecut.

La şedinţă au fost prezenţi 16 consilieri din cei 17 din CL Ocna Mureş, iar proiectul a trecut cu vot în unanimitate pentru păstrarea nivelului de taxe şi impozite.

Valoarea impozabilă (lei/mp) pentru clădiri, în funcţie de tipul acestora, zona şi dotarea sau nu cu instalaţii de apă, canalizare, electrice, încălzire:

Clădire cu cadre din beton armat sau cu pereti exteriori din cărămidă arsă sau din orice alte materiale rezultate în urma unui tratament termic şi/sau chimic:

– cu instalaţii: 806 lei/mp

– fără instalaţii: 478 lei/mp

Clădire cu pereţii exteriori din lemn, din piatră naturală, din cărămidă nearsă, din vălătuci sau din orice alte materiale nesupuse unui tratament termic şi/sau chimic:

– cu instalaţii: 219 lei/mp

– fără instalaţii: 137 lei/mp

Clădire-anexă cu cadre din beton armat sau cu pereti exteriori din cărămidă arsă sau din orice alte materiale rezultate în urma unui tratament termic şi/sau chimic:

– cu instalaţii: 137 lei/mp

– fără instalaţii: 123 lei/mp

Clădire-anexă cu pereţii exteriori din lemn, din piatră naturală, din cărămidă nearsă, din vălătuci sau din orice alte materiale nesupuse unui tratament termic şi/sau chimic:

– cu instalaţii: 82 lei/mp

– fără instalaţii: 54 lei/mp

În cazul contribuabilului care deţine la aceeaşi adresă încăperi la subsol, demisol şi/sau mansardă utilizate ca locuinţă în oricare dintre tipurile de clădiri prevăzute la literele A-D: 75% din suma care s-ar aplica clădirii.

În cazul contribuabilului care deţine la aceeaşi adresă încăperi la subsol, demisol şi/sau mansardă utilizate în alte scopuri decât cel de locuinţă, în oricare dintre tipurile de clădiri prevăzute la literele A-D: 50% din suma care s-ar aplica clădirii.

În cazul persoanelor fizice, impozitul pe clădiri se calculează prin aplicarea cotei de impozitare de 0,1% la valoarea impozabilă a clădirii. În cazul unei cladiri care are pereţii exteriori din materiale diferite, pentru stabilirea valorii impozabile a clădirii se identifică valoarea impozabilă cea mai mare corespunzătoare tipului clădirii respective. Valoarea impozabilă a clădirii, exprimată în lei, se determină prin înmulţirea suprafeţei construite desfăşurate a acesteia, exprimate în metri pătraţi, cu valoarea impozabilă corespunzătoare, exprimată în lei/m2. Suprafaţa construită desfăşurata a unei clădiri se determină prin însumarea suprafeţelor secţiunilor tuturor nivelurilor clădirii, inclusiv ale balcoanelor, logiilor sau ale celor situate la subsol, exceptând suprafeţele podurilor care nu sunt utilizate ca locuinţă şi suprafeţele scărilor şi teraselor neacoperite.

Valoarea impozabilă a clădirii se ajustează în funcţie de rangul localităţii şi zona în care este amplasată clădirea, prin înmulţirea valorii determinate cu coeficientul de corecţie corespunzător: zona A (2,30), zona B (2,20), zona C (2,10), zona D (2).

Aici puteţi consulta lista completă cu taxele locale.

Sursa: Ocnamuresonline.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Pingback: Taxele şi impozitele locale, propuse pentru majorare, la Ocna Mureş. Motivul: arieratele unei firme la care acţionar unic este CL | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax