Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Cetățenii din Ocna Mureș vor redeschiderea spitalului. Întâlnire între prefectul județului Alba și localnici

Publicat

spital ocna ms Prefectul judeţului Alba, Gheorghe Feneşer a participat luni la o întâlnire cu locuitorii  oraşului Ocna Mureş. Cu acest prilej au fost dezbătute probleme locale, cetăţenii solicitând în mod special redeschiderea spitalului orăşenesc.

„Importanţa funcţionării unei unităţi spitaliceşti adecvate este vitală pentru locuitorii acestui oraş. De aceea voi întreprinde toate demersurile necesare pentru a identifica soluţii viabile care să permită redeschiderea spitalului din Ocna Mureş. Voi face toate intervenţiile pe care le consider oportune la forurile centrale, care sper să ne sprijine în demersul nostru şi să răspundă în mod favorabil apelului nostru. În cursul săptămânii viitoare voi avea din nou o întâlnire cu cetăţenii din Ocna Mureş, cu care voi discuta detalii concrete privind posibilitatea funcţionării în parametri optimi a unităţii sanitare din localitate”, a precizat prefectul Gheorghe Feneşer.

Reamintim că Primăria orașului Ocna Mureș a intenționat înființarea unui centru multifuncțional de sănătate, la etajul I al clădirii, organizat în regim de spitalizare de zi, cu 20 de paturi și trei cabinete de specialitate respectiv medicină internă, pediatrie și obstetrică-ginecologie (conform temei de proiectare). Decizia de înființare a centrului multifuncțional a fost aprobată prin Hotărârile Consiliului Local nr. 56/2013 și 215/2013.

Centrul multifuncțional de sănătate este inclus în structura funcțională a Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia, prin urmare Consiliul Județean Alba a încuviințat, prin HCJ Alba nr. 12/29 ianuarie 2015, cererea adresată Consiliului Local al orașului Ocna Mureș, pentru transmiterea spațiilor aferente etajului I al clădirii situate în orașul Ocna Mureș, str. Axente Sever, nr. 43A, din domeniul public al orașului Ocna Mureș și administrarea Consiliului Local al orașului Ocna Mureș, în domeniul public al județului Alba și în administrarea Consiliului Județean Alba, în vederea amenajării centrului multifuncțional de sănătate.

La sfârşitul anului 2015, erau în finalizare licitaţiile pentru amenajarea spaţiilor interioare la centrul de sănătate.

Odată cu desfiinţarea Spitalului Orăşenesc Ocna Mureş, în anul 2011, oamenii puteau apela la spitale aflate la distanţe foarte mari. Municipiul Aiud se află la o distanţă de aproximativ 22 de km, iar municipiul Alba Iulia este aflat la o distanţă de aproximativ 50 de km. Astfel, s-a propus înfiinţarea Centrului Multifuncţional de Sănătate Ocna Mureş.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax