Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Cetăţenii din Vinţu de Jos, invitaţi să-şi schimbe cărțile de identitate, după ce administraţia a schimbat numerotația imobilelor

Publicat

foto: rono.ro

La Vinţu de Jos va fi demarată în perioada 20-24 iunie o acţiune-pilot ce vizează schimbarea Cărţilor de Identitate pentru circa 500 de cetăţeni cu domiciliul în localitatea Vinţu de Jos, prin intermediul Direcţiei Publice Comunitare de Evidenţă a Persoanelor.

Potrivit autorităţilor judeţene, procesul intens de modernizare prin care a trecut comuna Vințu de Jos în ultimii ani a presupus executarea unor lucrări importante de infrastructură, care au ridicat confortul cetățenilor, precum și introducerea unui sistem modern de numerotare a imobilelor și de denumire a străzilor. În urma acestor acțiuni, o parte dintre cetățenii cu domiciliul în localitatea Vințu de Jos au omis să își schimbe Cărțile de Identitate pentru a avea înscrisă în document noua adresă, conform legii.

Acțiunea întreprinsă de Consiliul Județean Alba, prin specialiștii de la Evidența Persoanelor, în parteneriat cu Primăria Comunei Vințu de Jos și cu Serviciul Public Comunitar Local de Evidență a Persoanelor Alba Iulia vine în sprijinul a circa 500 de cetățeni aflați în această situație. Sunt vizați de această dată doar cetățenii cu domiciliul în centrul de comună, nu și cei din localitățile componente ale comunei.

În incinta Căminului Cultural din Vințu de Jos vor funcționa, în perioada 20-24 iunie, între orele 10.00-18.00, trei ghișee la care locuitorii din Vințu se vor prezenta pentru a-și schimba buletinele, pe baza unei programări realizate de specialiștii de la Evidența Persoanelor. În perioada imediat următoare, toate persoanele din Vințu de Jos aflate în această situație vor primi acasă o invitație scrisă în care va fi menționată ora și data la care sunt programați pentru schimbarea Cărții de Identitate.
Pentru persoanele netransportabile va fi organizată o altă acțiune în care, conform legii, specialiștii de Evidența Persoanelor se vor deplasa la domiciliul solicitanților.

De menționat este că locuitorii nu vor trebui să suporte contravaloarea cărții de identitate, ci doar taxa de timbru de 4 lei. Plata taxei se va face la ghișeele deschise la Căminul Cultural. „Cetățenii sunt astfel scutiți de un drum până la Alba Iulia și nu mai trebuie să piardă timp și bani pentru a-și schimba buletinul. Totul se va face la ei în sat și programul a fost astfel ales încât să fie accesibil și pentru cei ce lucrează. În funcție de rezultatele acestei acțiuni vom ști cum putem extinde programul și în restul județului, pentru că situația de la Vințu nu este singulară”, a declarat Ion Dumitrel, președintele Consiliului Județean Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax