Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Cetăţenii, invitaţi să decidă soarta câinilor fără stăpân. Campanie de strângere de semnături iniţiată de PDL

Publicat

Problema câinilor comunitari a fost adusă în discuţie de Partidul Democrat Liberal, care doreşte să iniţieze o campanie de responsabilizare a cetăţenilor. Aceştia sunt invitaţi să se pronunţe cu privire la soarta patrupedelor, respectiv să decidă dacă maidanezii ar trebui returnaţi pe străzi, eutanasiaţi sau păstraţi în adăposturi.

Subiectul a fost adus în discuţie, vineri, de conducerea PDL Alba, care a precizat că a fost iniţiat un proiect de lege privind gestionarea câinilor fără stăpân, care a fost deja adoptat în Senat şi se află în faţa votului final în Camera Deputaţilor.

Astfel, în perioada următoare, în toate judeţele ţării va fi demarată o campanie de strângere de semnături intitulată sugestiv „Eliberează-ţi oraşul! Decide soarta câinilor fără stăpân”. În Alba, vor fi distribuite nu mai puţin de 40.000 de pliante informative cu privire la principalele prevederi ale acestui proiect. Cetăţenii vor fi consultaţi referitor la ce ar dori fiecare să se întâmple cu aceşti maidanezi, iar vocea decidentă va fi cea a majorităţii.

Membrii PDL atrag atenţia asupra gravităţii acestui fenomen şi a pericolului pe care aceşti maidanezi lăsaţi liberi pe stradă îl reprezintă pentru trecători. Odată aprobat acest proiect de lege, consiliile locale vor fi obligate să consulte populaţia în privinţa deciziei.

În proiectul iniţiat de PDL, se prevede că „este obligatorie sterilizarea câinilor cu sau fără stăpân, aparţinând rasei comune, a metişilor acestora, excepţie făcând exemplarele în regim special. Persoanele juridice de drept public sau de drept privat care cresc sau adăpostesc provizoriu câini sunt direct răspunzătoare de respectarea legislaţiei sanitar-veterinare în vigoare. Nerespectarea acestor prevederi se pedepseşte cu amendă între 5.000 şi 10.000 de lei”.

În prezent, în Alba Iulia nu există niciun singur ONG sau asociaţie care să vegheze asupra soartei acestor patrupede. Mai mult decât atât, singurul adăpost de câini din oraş este administrat de „Salprest”, dar, odată preluaţi de hingheri, câinii sunt transportaţi în hala amenajată în spatele fabricii de covoare „Incov” din muncipiu, pentru ca nimeni să nu mai ştie de soarta lor.

Interesaţi despre acest subiect, ne-am deplasat la acest adăpost, unde ne-am lovit de porţi închise. Potrivit supraveghetorului de acolo, câinii ar fi hrăniţi o dată în zi, într-un anumit interval orar, de către un angajat „Salprest”, dar mai multe nu a ştiut să ne spună. Între aceleaşi ore, proprietarii câinilor care au fost prinşi din greşeală de hingheri ar putea să vină să îşi revendice animalele, doar că, aproape întotdeauna, nimeni nu este de găsit la acest adăpost, iar accesul în hală este interzis de portar.

Întrebaţi despre regimul acestui adăpost, reprezentanţii PDL Alba au declarat că nu deţin nicio informaţie.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Harabagiu Ioan

    joi, 03.11.2011 at 18:04

    Din nou îmi pare rău că citesc târziu articolele ziarului. Din păcate nu-l mai primesc pe mail şi nu ştiu de ce? Dar vreau să vă spun ce se întâmplă cu aceste animale la vechea C.T.-Zonă: înfiorător! Doamne, dacă aţi reuşi să citiţi ce vă scriu, v-aţi da seama de nepăsarea şi lipsa de omenie a ,,oamenilor”. După ce sunt duşi acolo, nu numai că nu primesc hrană, dar nici măcar apă nu au, sunt stropiţi cu furtun, iar cine reuşeşte să bea o picătură, supraveţuieşte până la masacru. Ceea ce vă spun este cunoscut la primărie (Criboi) . În desele nopţi când aşa zişii paznici, responsabili, când îşi completează lipsa creierului cu alcool şi femei de ultimul grad,de obicei ţigănci, prin câinii în laţuri şi LE CRAPĂ CAPUL CU RANGA! Pentru aseenea fapte sunt plătiţi la ,,bucată”! Acesta este motivul pt. care nimeni nu poate pătrunde înăuntru. Eu am reuţit datorită unor sticle de băuturi. Nu neg faptul că s-au înmulţit câinii în oraş, dar nu am auzit că a fost tras la răspundere cineva care a eliberat din curte, sau a adus în localitate câini străini. Şi este normal când noaptea, se întâmplă tot felul de lucruri ciudate pt. civilizaţie, dar nu pt. români. Îmi pare rău că nu am reuţit să vă contactez la data apariţiei art.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax