Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Cetățenii non-UE pot plăti online contravaloarea permisului de ședere temporară în România, după ce Imprimeria Națională s-a înrolat în platforma Ghișeul.ro

Publicat

ghiseul roCetățenii străini din afara Uniunii Europene pot începând de luni, 5 decembrie, să achite online cu cardul, pe Ghișeul.ro, contravaloarea permisului de ședere temporară în România, după ce Imprimeria Națională s-a înrolat în această platformă de plăți electronice.

Contactați de HotNews.ro, oficialii Imprimeriei au precizat că, până în 15 ianuarie 2017, se vor putea achita în același mod și alte documente ce se eliberează cetățenilor străini.

Detaliile oferite de Imprimeria Națională:

„Venind în întâmpinarea clienților prin diversificarea modalităților de plată C.N. <Imprimeria Națională> – S.A. a aderat la data de 05 decembrie 2016 la Sistemul Național Electronic de Plată cu Cardul Bancar (SNEP) prin intermediul www.ghișeul.ro, oferind, astfel, posibilitatea de a efectua plata online, într-o primă etapă, pentru achitarea contravalorii permisului de ședere temporară.

În acest moment, în cadrul SNEP este implementată și funcțională plata online pentru permisul de ședere ce se eliberează cetățenilor străini.

În perioada următoare vor fi incluse în cadrul SNEP și alte produse ale companiei. Astfel, până la data de 15 ianuarie 2017, se vor introduce și alte produse (documente) ce se eliberează cetățenilor străini:

– Pașaport eliberat persoanelor fără cetățenie;

– Document de călătorie eliberat refugiaților recunoscută în baza Convenției de la Geneva;

– Document de călătorie eliberat persoanelor care au obținut protecție subsidiară;

Menționăm că aceste documente sunt reglementate de Hotărârea Guvernului nr. 1566 din 25 noiembrie 2008 pentru modificarea și completarea Hotărârii Guvernului nr. 557/2006 privind stabilirea datei de la care se pun în circulație pașapoartele electronice, precum și a formei și conținutului acestora.

Astfel, în ghișeul.ro este configurată o categorie generală (o grupa de venituri care nu se încadrează în categoria impozitelor și taxelor) având în acest moment ca subdiviziune Permise de ședere. După implementare ulterioară a altor produse (menționate anterior) categoria generală va cuprinde în detaliere produsele pentru care se va opta la plată”.

sursa: hotnews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate