Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Cetățenii români vor putea fi filmați și fotografiați de instituțiile din subordinea MAI. Proiectul va fi adoptat tacit

Publicat

Cetățenii români vor putea fi filmați și fotografiați de instituțiile din subordinea MAI. Proiectul controversat va fi adoptat tacit în Camera Deputaților în aprilie, după care va merge la Senat. 

O lege controversată din Parlament va trece tacit de Camera Deputaților și va ajunge apoi la Senat, care este cameră decizională.

Este vorba despre un proiect depus de deputatul PNL, Gabriel Andronache, liderul de grup al PNL din Camera Deputaților.

Document: Legea poate fi consultată AICI.

Proiectul a trecut deja de comisiile de apărare și administrație din Camera Deputaților și va trece tacit de Camera Deputaților pe 6 aprilie, iar apoi va merge la Senat.

 

 

Proiectul dă puteri sporite instituților subordonate MAI și lasă la latitudinea ministrului o serie de decizii importante legate de cine trebuie să fie filat şi înregistrat şi cine nu.

Cetățenii români vor putea fi filmați și fotografiați de MAI. Poliția va primi acces la filmări

În prim plan se vor afla Jandarmeria Română, Inspectoratul General pentru Imigrări şi Poliţia de Frontieră, care vor putea va să înregistreze audio-foto-video, pe domeniul public şi fără consimţământul persoanelor vizate.

Tot ce vor avea nevoie va fi existenţa unor „motive verosimile”.

Potrivit proiectului de lege, Poliția Română va avea acces la filmări. Imaginile pot fi păstrate timp de 6 luni, dacă legea va fi promulgată în final de președintele Iohannis.

Aceste instituții vor trebui să își creeze baze de date cu caracter personal, care vor conține inclusiv ”comportamentul” pe care îl are persoana vizată.

Toate datele vor putea fi, potrivit legii, furnizate autorităților și instituțiilor cu atribuții în domeniul securității naționale.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax