Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

CFR Călători: Noul MERS al TRENURILOR intră în vigoare din 14 decembrie. Noutăţi şi reduceri la biletele de transport

Publicat

trenCFR Călători anunţă că din 14 decembrie intră în vigoare Noul Mers al Trenurilor de călători, care prevede mai multe trenuri Regio, curse spre şi dinspre cele mai căutate staţiuni montane de schi.

Noul Plan de Mers al Trenurilor 2014-2015 va fi valabil până la 12 decembrie 2015, urmând să fie în circulaţie, zilnic, peste 1.100 de trenuri.

Pentru asigurarea accesibilităţii şi mobilităţii călătorilor, dar şi pentru desfăşurarea unui transport competitiv, unele trenuri InterRegio, cu plecări din Cluj, Craiova, Piteşti şi alte oraşe au fost transformate în trenuri Regio, cu opriri în mai multe staţii de pe traseu. Faţă de 2014, pasagerii vor putea călători cu mai multe trenuri Regio, la tarifele aferente acestui rang de tren.

“Oferta de transport feroviar de pasageri este adaptată cererii pieţei atât prin optimizarea orariilor şi a capacităţii de transport, cât şi prin asigurarea condiţiilor de confort pe categorii de trenuri, utilizându-se eficient resursele disponibile”, se precizează într-un comunicat CFR Călători.

CFR Călători mai precizează că va asigura şi în 2015 serviciul public de navetă între marile oraşe şi localităţile din proximitatea acestora. De asemenea, va fi menţinut mersul de tren cadenţat pe rutele unde condiţiile de circulaţie şi exploatare permit acest lucru şi unde traficul de călători este cu preponderenţă de navetă: Bucureşti Nord – Ploieşti, Bucureşti Nord – Piteşti şi Constanţa – Mangalia (în sezonul estival).

În ceea ce priveşte zonele turistice precum Valea Prahovei, Vatra Dornei, Petroşani, pasagerii vor beneficia de un număr suficient de trenuri în funcţie de sezon şi de trafic, mai anunţă CFR Călători.

În această iarnă, după suplimentările capacităţii de transport din perioada Sărbătorilor de iarnă, sunt introduse Trenurile Zăpezii, prin care pasagerii vor ajunge în cele mai căutate destinaţii turistice montane ţară.

„În plus, prin această ofertă, în perioada 1 ianuarie – 28 februarie 2015, se va acorda 25% reducere de preţ la bilete. Reducerea se va aplica la trenurile care vor circula de luni până joi, pentru călătoriile, pe rută directă, la clasa a 2-a, cu trenuri InterRegio care au ca punct de plecare sau destinaţie: una din staţiile feroviare de pe ruta Sinaia – Braşov; gara Vatra Dornei Băi; gara Petroşani”, mai precizează compania.

Totodată, şi în 2015, trenurile de pe ruta Bucureşti Nord – Constanţa vor avea durate de parcurs reduse, de aproximativ două ore.

Tot în 2015, pasagerii vor putea să călătorească în afara ţării zilnic, cu trenuri directe din Bucureşti Nord către Viena (de la 39 de euro pe sens), Budapesta (de la 29 de euro pe sens) şi Sofia. De asemenea, oferta de transport internaţional include trenuri zilnice directe către Budapesta şi din Timişoara, Braşov, Târgu Mureş şi Cluj Napoca.

Mersul Trenurilor de Călători 2014-2015 va putea fi cumpărat din principalele gări şi agenţii CFR din Bucureşti şi din ţară, la preţul de 13 lei. În condiţiile în care conţinutul Mersului Trenurilor va putea fi updatat, călătorii sunt rugaţi să solicite informaţii cu privire la mersul trenurilor de la staţiile şi agenţiile CFR sau să acceseze site-ul www.cfrcalatori.ro.

sursa: mediafax

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax