Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

CFR Cluj a aflat echipa cu care intră în turul doi preliminar din LIGA CAMPIONILOR. Meciul se va juca la Cluj Napoca

Publicat

Campioana României, CFR Cluj, va întâlni Dinamo Zagreb, în cel de al doilea tur preliminar al Ligii Campionilor, în urma tragerii la sorți ce a avut loc la Nyon, în cursul zilei de 10 august.

Cu toate acestea, „feroviarii” trebuie să câștige meciul împotriva formației malteze FC Floriana, din primul tur al preliminarilor, care se va disputa în deplasare potrivit Cluj24.ro.

Dacă CFR va trece de campioana Croației, va deveni cap de serie în turul următor, având un coeficient superior celorlalte echipe implicate în bătălia pentru un loc în grupele Ligii Campionilor.

Meciurile din turul II se joacă într-o singură manșă, pe 25 /26 august. CFR va continua în Europa League, dacă va fi învinsă în Ligă, indiferent de tur. Clujenii vor intra pe ruta campioanelor, urmând să întâlnească alte echipe eliminate din preliminariile UCL.

Prezența în play-off-ul Ligii GARANTEAZĂ accesul în grupele Europa League.

CFR Cluj nu a fost cap de serie la tragerea de azi, așa că adversara se alegea dintre Celtic, Dinamo Zagreb și Young Boys.

Elevii lui Dan Petrescu vor avea o misiune dificilă, urmând a întâlni campioana Croației. Dinamo Zagreb, echipă antrenată de Zoran Mamic, a obținut 80 de puncte în 36 de meciuri în sezonul trecut, cu 15 peste rivala Lokomotiva Zagreb.

Noul sezon din Croația va debuta pe 15 august.

CFR Cluj s-a calificat în șaisprezecimile de finală a UEFA Europa League, unde a fost eliminată de FC Sevilla.

Programul virtual al campioanei României în Champions League:

Turul I preliminar: 18/19 august (un singur meci)

Turul II preliminar: 25/26 august (un singur meci)

Tragere la sorți turul III preliminar: 31 august

Tragere la sorți play-off: 1 septembrie

Turul III preliminar: 15/16 septembrie (un singur meci)

Play-off: 22/23 septembrie, manșa tur

Play-off: 29/30 septembrie, manșa retur

Tragere la sorți grupe: 1 octombrie.

În opt rânduri, Dinamo Zagreb a întâlnit echipe româneşti în cupele europene.

Primul duel a avut loc în turul al doilea al Cupei Cupelor, sezonul 1964-65, când Dinamo trecea de Steaua cu 2-0 şi 3-1. În sezonul 1966-67, în Cupa Oraşelor-Târguri, în optimi, Dinamo Zagreb o elimina pe Dinamo Piteşti după 0-0 şi 1-0.

În sezonul următor, reprezentanta Iugoslaviei trecea de Petrolul Ploieşti după 5-0 şi 0-2, în primul tur al Cupei Oraşelor-Târguri (1967-68). În stagiunea 1976-77, în primul tur al Cupei UEFA, Dinamo a obţinut două victorii cu ASA Târgu Mureş, 3-0 şi 1-0.

Singura dată când echipa croată a fost eliminată de o reprezentantă a României a fost în ediţia 1993-94 a Champions League, Steaua câştigând în primul tur cu 3-2 la Zagreb, după care a pierdut cu 1-2 acasă, dar a mers mai departe graţie golurilor înscrise în deplasare.

În sezonul 2009-10 al Europa League, Dinamo şi FC Timişoara şi-au împărţit victoriile în grupă, 2-1 pentru bănăţeni şi 3-0 pentru echipa din Zagreb. În stagiunea 2014-15, în play-off-ul Europa League, Dinamo a eliminat-o pe Petrolul Ploieşti cu 2-1 şi 3-1, iar în grupe şi-a împărţit victoriile cu Astra Giurgiu, 5-1 şi 0-1.

surse: Cluj24.ro, Agerpres

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax