Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

CFR Cluj, repartizată în Grupa A din Europa League, alături de AS Roma, Young Boys Berna şi ŢSKA Sofia. Ce spune Dan Petrescu

Publicat

CFR Cluj a fost repartizată în Grupa A a competiţiei de fotbal Europa League, alături de AS Roma, Young Boys Berna şi ŢSKA Sofia, în urma tragerii la sorţi efectuate vineri la Nyon.

Meciurile din grupă vor avea loc pe 22 octombrie, 29 octombrie, 5 noiembrie, 26 noiembrie, 3 decembrie şi 10 decembrie. Finala va avea loc la Gdansk.

CFR a înfruntat-o de două ori pe AS Roma în cupele europene. În sezonul 2008-2009, în Liga Campionilor, campioana României pierdea cu 1-3 la Cluj-Napoca, dar reuşea o victorie de senzaţie la Roma cu 2-1. În ediţia 2010-2011 a competiţiei, dubla s-a încheiat cu un rezultat de egalitate, 1-1, şi un eşec al clujenilor, cu 1-2.

Young Boys a avut un singur duel în cupele europene, în ediţia 1979-80 a Cupei Cupelor, când a fost eliminată încă din primul tur de Steaua, după 2-2 şi 0-6.

ŢSKA a jucat de patru ori în cupele europene cu echipe româneşti. În ediţia 1956-57 a Cupei Campionilor Europeni trecea de Dinamo Bucureşti, după 8-1 şi 2-3.

În primul tur preliminar al Ligii Campionilor, ediţia 1997-98, echipa bulgară era eliminată de Steaua, după 0-2 şi 3-3. Steaua a avut câştig de cauză şi în sezonul 2004-05 al Cupei UEFA, după 2-2 şi 2-1 pentru roş-albaştri. În stagiunea 2011-12, în play-off-ul Cupei UEFA, Steaua mergea mai departe după 1-1 şi 2-0.

Componenţa grupelor:
Grupa A: AS Roma, Young Boys Berna, CFR Cluj, ŢSKA Sofia;
Grupa B: Arsenal, Rapid Viena, Molde FK, Dundalk FC;
Grupa C: Bayer Leverkusen, Slavia Praga, Hapoel Beer-Sheva, OGC Nice;
Grupa D: Benfica Lisabona, Standard Liege, Glasgow Rangers, Lech Poznan;
Grupa E: PSV Eindhoven, PAOK Salonic, Granada, Omonia Nicosia;
Grupa F: Napoli, Real Sociedad, AZ Alkmaar, Rijeka;
Grupa G: Sporting Braga, Leicester City, AEK Atena, Zaria Lugansk;
Grupa H: Celtic Glasgow, Sparta Praga, AC Milan, Lille OSC;
Grupa I: Villarreal, Qarabag FK, Maccabi Tel-Aviv, Sivasspor;
Grupa J: Tottenham, Ludogoreţ Razgrad, LASK Linz, Antwerp;
Grupa K: ŢSKA Moscova, Dinamo Zagreb, Feyenoord Rotterdam, Wolfsburg;
Grupa L: KAA Gent, Steaua Roşie Belgrad, Hoffenheim, Slovan Liberec.

Ce spune antrenorul Dan Petrescu despre grupa în care a picat CFR

.Dan Petrescu, antrenorul campioanei consideră că echipa sa pornește cu șansa a treia, după AS Roma și Young Boys Berna.

„Pare o grupă mai accesibilă decât cea de anul trecut, când mă gândeam să obținem o victorie și să nu ne facem de râs. Nici nu m-am gândit la calificare atunci”, a spus Dan Petrescu despre tragerea la sorți de vineri.

„Este clar că acum AS Roma este favorită să câștige grupa. Apoi urmează Young Boys Berna, care are un lot de 60 de milioane de euro, și abia după noi și ȚSKA Sofia. Un avantaj va fi că nu vom avea deplasări lungi și cred că, după evoluția de anul trecut, avem șansele noastre să ne calificăm în primăvară”, a adăugat „Bursucul”.

sursă: Agerpres

sursă foto: Facebook – FC CFR Cluj

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax