Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

CFR: Posibile întârzieri la destinaţii ale trenurilor din cauza limitărilor de viteză. Restricţiile, din cauza temperaturilor ridicate

Publicat

Trenurile de călători şi de marfă pot înregistra în această perioadă întârzieri de 10 până la 30 de minute la destinaţii, din cauza restricţiilor de viteză impuse de temperaturile ridicate, anunţă CFR. Măsurile de limitare a vitezei au fost introduse de marţi şi vizează, printre altele, traseul între staţiile Teiuş şi Războieni (maximum 70 km la oră).

UPDATE: Marţi, de la ora 15,00, limitările de viteză s-au introdus pe întreaga rețea de cale ferată. Potrivit CFR, se vor înregistra întârzieri la destinație, în medie, de 30-40 de minute/tren, în funcție de traseul trenului din graficul de circulație. Întârzieri mai mari, de peste 50-60 de minute/tren, se pot înregistra la trenurile al căror parcurs tranzitează mai multe județe afectate de temperaturile ridicate.

Limitările de viteză în circulaţia trenurilor au fost introduse de marţi, ora 11.30, din cauza temperaturilor ridicate care se înregistrează la nivelul solului, pe mai multe secţii de circulaţie de pe raza regionalelor de cale ferată Timişoara, Braşov şi Galaţi, aflate în jumătatea de sud a ţării, arată Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA, într-un comunicat de presă.

„Menţionăm că începând cu ora 11.30, din cauza temperaturilor ridicate înregistrate la nivelul solului, pe anumite secţii de cale ferată din vestul, sudul şi sud-estul ţării, viteza de circulaţie a trenurilor de călători şi de marfă s-a redus cu 10-50 km/h faţă de viteza normală. Această măsură este necesară în perioadele caniculare pentru ca traficul feroviar să se desfăşoare în condiţii de siguranţă. La această oră se circulă cu limitări de viteză, cuprinse între 70 km/h şi 50 km/h”, a precizat compania CFR.

Limitările de viteză sunt impuse pe Regionala CF Timişoara – între staţiile Timişoara Nord – Stamora Moraviţa (60 km/h), pe Regionala CF Braşov – între staţiile Teiuş – Războieni (70 km/h) şi pe Regionala CF Galaţi – între staţiile Râmnicu Sărat – Pufeşti (70 km/h), Tecuci – Mărăşeşti (70 km/h), Tecuci – Lieşti (50 km/h), Pufeşti – Adjud (70 km/h) şi Adjud – Comăneşti (50 km/h).

„Prin aplicarea acestei măsuri – obligatorie în perioadele caniculare – se vor înregistra întârzieri la destinaţie, în medie, de 10-20 de minute/tren, funcţie de traseul trenului din graficul de circulaţie. Întârzieri mai mari, de până la 30 de minute/tren, se pot înregistra la trenurile al căror parcurs tranzitează mai multe judeţe afectate de temperaturile ridicate. Măsura de reducere a vitezelor de circulaţie, în anumite intervale de timp în care temperaturile depăşeşc limitele normale este o măsură obligatorie pentu siguranţa traficului feroviar şi, de asemensea, este aplicată de toate administraţiile de cale ferată”, a precizat compania CFR.

Potrivit sursei citate, în perioada de caniculă, temperaturile înregistrate la nivelul şinei depăşesc 45 de grade Celsius, iar personalul de întreţinere a căii ferate efectuează revizii suplimentare pe întreaga reţea feroviară (însoţiri de trenuri, verificări directe ale căii, măsurarea şi înregistrarea permanentă a evoluţiei temperaturilor în şină etc.). În timpul zilei, viteza de circulaţie a trenurilor de călători şi de marfă se reduce cu 20-50 km/h faţă de viteza normală de circulaţie, pe durate bine determinate, astfel încât traficul feroviar să se desfăşoare în condiţii de siguranţă.

Pasagerii sunt sfătuiţi ca înainte de efectuarea călătoriei să solicite informaţii despre întârzierile înregistrate în traficul feroviar la staţiile şi agenţiile CFR din Bucureşti şi din ţară, la telefon 021/9521.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax