Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

CFR: Trenurile ar putea avea întârzieri de până la 60 de minute din cauza caniculei. Limitări de viteză din cauza temperaturilor ridicate

Publicat

tren CFR

Din cauza caniculei, trenurile de lung parcurs ar putea avea întârzieri la destinație de până la 60 de minute. Asta pentru că, în urma avertizării ANM de caniculă au fost introduse limitări de viteză, iar trenurile care traversează județele aflate sub această avertizare pot avea întârzieri de până la 60 de minute.

Compania Națională de Căi Ferate ”CFR” SA informează, marți, că în perioada caniculară, adică de marți și până joi, conform avertizărilor meteo de la Administrația Națională de Meteorologie, vor fi introduse limitări de viteză în circulația trenurilor din cauza temperaturilor ridicate care se înregistrează în aer și implicit la nivelul solului.

”Astfel, în data de 12 august, începând cu ora 11.30, viteza de circulație a trenurilor de marfă și de călători se reduce cu 10-50 km/h față de viteza normală, pe anumite secții de cale ferată. Această măsură este necesară în perioadele caniculare pentru ca traficul feroviar să se desfășoare în condiții de siguranță. Prin aplicarea acestei măsuri se vor înregistra întârzieri la destinație, în medie de 30-40 de minute/tren, în funcție de traseul trenului din graficul de circulație. În cazul trenurilor de lung parcurs, care tranzitează mai multe județe aflate sub avertizarea ANM de caniculă este posibil să apară întârzieri mai mari, de până la 50-60 de minute/tren”, precizează CFR.

Măsura de reducere a vitezelor de circulație, în anumite intervale de timp, în care temperaturile depășesc limitele normale, este o măsură obligatorie pentru siguranța traficului feroviar și că, de asemenea, se aplică în toate administrațiile de cale ferată, la nivel european.

„Este important de menţionat că în perioada de caniculă temperaturile înregistrate în şină depăşesc 50 de grade C”, se mai arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, în perioadele caniculare, personalul de întreţinere a căii ferate efectuează revizii suplimentare pe întreaga reţea feroviară (însoţiri de trenuri, verificări directe ale căii, măsurarea şi înregistrarea permanentă a evoluţiei temperaturilor în şină etc).

CFR SA recomandă călătorilor să solicite informaţii despre întârzierile înregistrate în traficul feroviar la staţiile şi agenţiile CFR din Bucureşti şi din ţară, la telefon 021/9521.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o informare potrivit căreia zilele de marţi, miercuri şi joi vor fi caniculare în aproape toată ţara, în zonele de câmpie şi podiş urmând să se înregistreze temperaturi maxime între 35 şi 37 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi al disconfortului termic.

sursa: mediafax

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax