Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Cheltuieli în plus pentru şoferi. Se apropie sezonul rece, în care sunt obligatorii anvelopele de iarnă pentru maşini

Publicat

cauciucuri-de-iarna

Temperaturile scăzute ar putea cauza cheltuieli în plus şoferilor, mai curând decât s-ar fi aşteptat. Potrivit Şeful Direcţiei Rutiere, Lucian Diniţă, în zona Cîmpeni s-au înregistrat deja temperaturi de zero sau sub zero grade, iar, conform legii, conducătorii auto care circulă în această locaţie ar trebui să-şi schimbe anvelopele de vară de la maşini cu cele de iarnă.
Din noiembrie, autovehiculele ar urma să fie echipate cu cauciucuri de iarnă, dacă se ţine cont de prognoza meteo, în care se arată că temperaturile vor scădea şi condiţiile de iarnă se vor manifesta din această perioadă, spune şeful Direcţiei Rutiere, Lucian Diniţă. Acesta a precizat că schimbarea anvelopelor va fi necesară odată cu venirea îngheţului. De altfel, temperaturi de zero grade şi chiar negative au fost semnalate în zona Cîmpeni şi la Bâlea Lac, astfel că, potrivit legii, în aceste locaţii ar trebui deja folosite anvelopele de iarnă.
Începând cu luna noiembrie a anului trecut, şoferii sunt obligaţi să echipeze autovehiculele cu anvelope de iarnă, lanţuri şi alte echipamente specifice, în cazul în care circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei.
Vehiculele cu masă totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone şi cele de transport persoane cu mai mult de nouă locuri pe scaune trebuie echipate cu anvelope de iarnă pe axele de tracţiune şi să aibă montate pe aceste roţi lanţuri sau alte echipamente antiderapante omologate.
În cazul în care noile dispoziţii nu sunt respectate, amenda este de la 9 la 20 de puncte, între aproximativ 600 lei şi 1.400 de lei, iar sancţiunea contravenţională este însoţită şi de măsura reţinerii certificatului de înmatriculare.

Sursa: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax