Connect with us
Publicitate

Uncategorized

CHELTUIELILE PARLAMENTARILOR DE ALBA: Deputatul Corneliu Olar, campion la plimbări pe banii statului

Publicat

„Obrazul subţire cu bani publici se ţine”, iar această zicală se potriveşte ca o mănuşă domnilor deputaţi din Parlamentul României. Dacă dezechilibrele economice din ultima perioadă i-au determinat pe bugetari să renunţe la 25% din salarii, nu acelaşi lucru putem spune şi despre aleşii ţării, care, cu gândul la problemele populaţiei, digeră lunar câteva mii de lei de la bugetul de stat, pe cap de deputat. După ce, la începutul acestui an, Camera Deputaţilor a hotărât să prezinte informaţii centralizate despre cheltuielile parlamentarilor, per tip de cheltuială şi nu defalcate per deputat, Institutul Pentru Politici Publice (IPP) face un apel la transparenţă şi ne permite să aruncăm o privire în buzunarele  aleşilor noştri. Pe pagina de internet a IPP au fost postate recent cheltuielile fiecărui deputat în intervalul iunie-septembrie şi aşa am ajuns şi noi la ce ne interesează: unde şi cu ce preţ circulă deputaţii noştri de Alba.

Corneliu Olar, lider detaşat la plimbări pe banii statului.

Ca orice deputat care se respectă, Corneliu Olar investeşte în deplasări de serviciu, iar aceste investiţii sunt şi mai binevenite dacă sunt făcute din banii altora. O scurtă accesare a raportului prezentat de Institutul Pentru Politici Publice ni-l dezvăluie pe acesta în fruntea celor mai plimbăreţi deputaţi de Alba. Corneliu Olar a părăsit inima Apusenilor, nu pentru a călători departe, ci între graniţele ţării, iar, în doar patru luni, a reuşit să obţină de la bugetul de stat 14.201 lei, bani pentru diurnă în teritoriu şi transport în România. Apogeul cheltuielilor, după cum este prezentat în raport, a fost atins în luna septembrie a acestui an, când deputatul a decontat pentru transportul în teritoriu suma de 4.892 de lei, la care se adaugă şi diurna în valoare de 945 de lei. Totalul este de 5.837 de lei pe lună, în condiţiile în care media este de 800 de lei pentru acest capitol de cheltuială. În iunie, iulie şi august, Corneliu Olar a decontat lunar un pic peste 2000 de lei pentru transportul în teritoriu şi aproximativ 1.000 de lei pentru diurnă.

Deputaţii de Alba, patriotici când vine vorba de excursii pe bani publici

În intervalul iunie-septembrie, nici unul dintre cei 5 deputaţi de Alba nu a decontat bani pentru plimbări în străinătate. Aceştia au folosit cele câteva mii de lei de la Parlament exclusiv pentru deplasări în teritoriu. Pe locul II în topul celor mai cheltuitori deputaţi de Alba îl găsim pe Clement Negruţ, din partea Partidului Democrat Liberal.

Conform informaţiilor prezentate de IPP, în 4 luni, acesta a decontat pentru diurne şi deplasări suma de 8.988 de lei, urmat îndeaproape de Radu Coclici, cu 8.597 de lei.

Mai puţin cheltuitor s-a arătat deputatul Teodor Atanasiu, care a consumat în intervalul iunie-septembrie, în acelaşi scop ca şi colegii săi, 7.414 lei.

Ultimul, dar nu cel din urmă este Călin Potor, mai atenţ decât confraţii de Cameră când vine vorba de finanţele publice. Deputatul a decontat în aceeaşi perioadă suma toatală de 6.970 de lei. Raportul prezentat mai sus nu cuprinde cheltuielile deputaţilor pe facturile de telefonie mobilă, care sunt suportate, bineînţeles, tot din bugetul de stat.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. simi

    sâmbătă, 11.12.2010 at 20:33

    asta e baiat de baiat nu se joaca ,trebuie musai sa iasa in evidenta cu ceva ,oare CRAISORU ce-o zice?

  2. Nume de cod "trandafir"

    luni, 08.10.2012 at 12:40

    cat am mai umblat noi amandoi pana am semnat angajamentele de informatori!
    cheltuielile astea sunt mizilic fata de cata padure am vandut-o noi si am pus banii la saltea.ai grija sa nu-ti apara codul tau(care era ca nu mai stiu ..”cioata”) eu cat am incercat (1990-2009) si tot a aparut ceva dar m-au laudat ca au dat numai cea cu bolnavul „psihic” . ai grija unde candidezi in 2012 vin si eu ca la prostimea asta de la noi suntem pe val pana nu ne descopera careva tot ce am facut.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax