Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Chilipiruri pe site-urile de anunţuri: PENSIUNI din judeţul ALBA, scoase la VÂNZARE, în zonele cu potențial turistic


Publicat

pensiune de vanzareSărbătorile au adus bani frumoşi în buzunarul unor proprietari de pensiuni, în timp ce alții, presați de rate la bănci sau din diverse alte motive, se pregătesc să își închidă afacerea. Oricare ar fi motivele, oamenii schimbă afișul în care anunțau oferte de cazare cu cel de vânzare. În Alba, prețurile pensiunilor din zonele Șureanu sau Arieșeni sunt cu până la 25% mai mici decât în zona Sibiu – Păltiniș.

Spre deosebire de zona Sibiu – Păltiniș, unde pensiunile se vând la prețuri cuprinse între 105.000 și 475.000 de euro, în zonele cu potențial turistic aflate în plină dezvoltare din județul Alba – Sureanu și Arieșeni, pensiunile sunt cu până la 25 la sută mai ieftine. Diferența este și mai mare dacă ne raportăm la prețurile pensiunilor din zona Bran – Moeciu.

În județul Alba se pot găsi, la o simplă căutare online, mai multe pensiuni scoase la vânzare, cu prețuri ce pleacă de la 66.000 de euro și ajung până la 350.000 de euro, în special în zone aflate în dezvoltare turistică. După investiţiile masive din Cetatea Alba Carolina, cele în pârtiile de schi de la Şureanu şi Arieşeni, zonele respective au devenit atractive pentru cei care vor să-şi deschidă o afacere. Deocamdată, preţurile sunt chiar foarte mici faţă de zone similare din ţară, iar proprietarii mai lasă și din preț, astfel că pentru clienții cu dare de mână ofertele sunt greu de refuzat.

Pe Anunțuri.Alba24.ro, un lichidator judiciar vinde prin licitație publică deschisă, cu strigare, fără preselecție, o cabană turistică D+P+E+M situată în localitatea Nucet, sat de vacanță Vârtop, localitatea Nucet, sat de vacanţă Vârtop. Pretul de începere a licitației este de 350.000 de euro.

Pe același site, un proprietar vinde o pensiune cu restaurant, situată pe valea Drobra (Drumul Regelui). Pensiunea este în construcție, fiind finalizată în proporție de peste 50 la sută. Restaurantul este finalizat și dispune de bar, bucătărie, sală de mese, spălător de vase, veselă, lăzi frigorifice, etc. La etajul clădiri sunt șase camere cu baie. În suprafața de peste 2.000 mp mai este situată o mini casă de vacanță ce are și ea în dotare două camere funcționale cu baie, bucătărie și terasă. Pensiunea beneficiază de apă curentă, canalizare, curent electric și drum asfaltat. Prețul cerut este de 98.000 de euro.

Pe site-ul MicaPublicitate.net, se vinde o pensiune situată la baza pârtiei Vârtop Arieșeni. Pensiunea este modernizată, are două etaje plus mansardă și oferă și spațiu de parcare. Prețul cerut este de 265.000 de euro.

Pe olx.ro se vinde o pensiune cu 20 de camere, cu baie, două sali restaurant, club de biliard, tenis de masă, saună, două terase și parcare, situată în zona Arieșeni, la prețul de 300.000 de euro, negociabil.

Pe același site, aceeași zonă, un alt proprietar scoate la vânzare o pensiune, având șapte camere, cu o suprafață utilă de 430 mp. Conform anunțului, pensiunea are curent electric trifazat, încălzire centrală pe lemne și apă de la izvor. Proprietarul cere 74.000 de euro, însă precizează că acceptă și schimb cu casă în municipiul Alba Iulia.

Pe site-ul tocmai.ro se vinde o casă situată în localitatea Feneș, construită în 2008. Clădirea dispune de opt camere și încălzire cu centrală termică pe lemne sau gaz și poate fi utilizată cu destinația de pensiune. Prețul cerut este de 66.000 de euro

Tot pe același site, un proprietar scoate la vânzare o pensiune cu 6 camere, situată în Luncile Prigoanei – Șureanu.  Construcția este finalizată în proporție de 85 la sută. Situată la 6 km de domeniul schiabil Șureanu, 3 km de Lacul Oașa și 12 km de șoseaua Transalpina DN 67C, pensiunea este dispusă pe 3 nivele și are 6 camere mobilate complet și cu grup sanitar propriu. La demisol se poate servi masa, bucătăria este absolut complet utilată, separată de sala de mese. Pensiunea este racordată la apă (rețea și fântână), are canalizare proprie cu două fose septice, curent trifazic și antena satelit Dolce. Prețul cerut este de 110.000 de euro.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ACTUALITATE

Alocațiile copiilor cresc cu 20% de la 1 februarie. Ministrul Muncii a anunțat ce se întâmplă cu a doua majorare

Publicat

Alocațiile copiilor cresc, de la 1 februarie, cu 20 la sută, a anunțat, miercuri seara, ministrul Muncii, Raluca Turcan. Despre a doua creștere, Turcan a spus că va discuta când va exista bugetul aprobat.

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a declarat, miercuri seara, la TVR, că alocațiile pentru copii cresc, de la 1 februarie, cu 20 la sută.

„Alocațiile vor intra de la 1 februarie, adică de săptămâna viitoare, majorate cu 20%. Pentru calendarul de majorare a alocațiilor avem o lege în Parlament și vom vedea dacă se menține și a doua tranșă”, a spus ministrul Turcan.

A doua tranșă de majorare a alocațiilor ar trebui să aibă loc în vara anului 2021.

Citeste mai mult
Publicitate

AIUD

Un tânăr deținut în Penitenciarul Aiud susține că medicul stomatolog i-a stricat dantura când i-a scos 2 dinți. Ce s-a întâmplat

Publicat

aiud penitenciar

Un tânăr deținut în Penitenciarul de Maximă Siguranță Aiud susține că medicul stomatolog al închisorii i-a distrus dantura, în timpul unei proceduri, și din acest motiv a cerut daune morale. 

Mai exact, în plângerea forumată, deținutul a declarat în data de 31 august 2020 a fost scos la cabinetul stomatologic pentru extracția unui dinte.

Acolo doctorul i-a spus că trebuie să-i scoată și un alt dinte. După ce a fost anesteziat, la nici 2 minute medicul s-a apucat să-i scoată dintele.

”După ce i-a scos un dinte, l-a durut foarte tare, iar din această cauză tânărul a început să plângă  și susține că a fost obligat de către doctor să înghită toată saliva cu sânge. Mai mult, tânărul a declarat că doctorul striga foarte tare la el.

De asemenea, tânărul a mai spus că la extracția celui de a doilea dinte, nu a mai suportat durerea și a sărit de pe scaun, se arată în motivarea Judecătoriei Aiud.

Câteva ore mai târziu, tânărul a fost dus la cabinetul medical din cauza faptului că i s-a umflat toată fața și i s-a administrat o fiolă de algocalmin.

Câteva zile mai tarziu i s-a dat un tratament cu antibiotic, iar timp de 9 zile nu ar fi putut să mănânce nici un fel de hrană a mai susținut acesta.

Acesta a mai spus în timpul procesului că i-a rămas un rest din dinte, șidoctorul refuză să îl mai primească la cabinetul stomatologic pentru investigații”, se arată în plangerea forumată de deținut.

Mai mult de atât, în timpul intervenției, tânărul susține că ”medicul i-a vorbit pe un ton ridicat spunându-i să înghită și a înghițit cu tot cu dinți, nu i s-a asigurat un vas în care să poată scuipa ce avea în gură”, se arată în motivarea instanței.

Poziția Penitenciarului Aiud

Reprezentații Penitenciarului au specificat că deținutul ”a fost pregătit pentru efectuarea extracției, respectiv anesteziat. În timpul efectuării manoperei, brusc, s-a ridicat de pe scaun și a spus că nu mai dorește să i se facă nimic, deoarece îl doare. I s-a propus suplimentarea anesteziei, deoarece unul dintre resturi era aproape extras. Nu a mai dorit să i se facă nimic și a părăsit încăperea.

Referitor la afirmația că a fost nevoit să înghită saliva cu sânge, nu este adevărată deoarece o manoperă sângerândă în cazul de față, extracția, se realizează prin tamponare cu comprese sterile, astfel încât sângele nu avea cum să fie înghițit. Mai mult decât atât nu avea cum să înghită un dinte, deoarece extracția nu a fost finalizată.

Referitor la afirmația deținutului că medicul ar fi strigat la el, medicul precizează că atitudinea sa față de deținuți a fost întotdeauna una corespunzătoare, atât din punct de vedere moral cât și deontologic, fapt care poate fi confirmat și de către asistentul medical de stomatologie prezent la incidentul menționat.

Următoarea prezentare la cabinetul stomatologic a fost în data de 07.09.2020, când i s-au administrat 4 tablete Larofen și 4 tablete Piafen, de către asistentul medical de stomatologie. Deoarece medicul se afla în concediu de odihnă, în perioada 02.09.-30.09.2020.

Medicul stomatolog consideră că dacă ar mai fi solicitat și în alte rânduri să fie prezentat la cabinetul stomatologic, cu siguranță ar fi fost prezentat, nicidecum nu se susține afirmația lui, că a fost refuzat de către medic, în perioada respectivă medicul fiind în concediu.

Referitor la acuzația că i-a fost refuzată cererea pentru a i se face un film dentar, medicul menționează că deținutul nu a solicitat acest lucru, fapt ce reiese și din studierea dosarului de cereri”, se mai arată în documentul citat.

În data de 18 decembrie, magistrații Judecătoriei Aiud au respins cererea tânărului deținut și l-au obligat pe acesta la plata a 200 de lei cu titlul cheltuieli de judecată.

 

Citeste mai mult
Publicitate

ADMINISTRATIE

Parcare supraetajată lângă Spitalul Județean Alba, proiect comun al Primăriei Alba Iulia și Consiliului Județean Alba

Publicat

Viceprimarul municipiului Alba Iulia, Marius Filimon, a anunțat pe contul său de Facebook două proiecte importante ale administrației locale.

Este vorba în primul rând despre o parcare supraetajată care va fi construită lângă Spitalul Județean de Urgențe Alba Iulia. Parcarea, spune Filimon, va fi funcțională anul viitor.

Potrivit unor surse Alba24, o parte din viitoarea parcare va fi rezervată pentru personalul medical, iar cealaltă va fi disponibilă ca parcare cu plată și abonament.

De asemenea, viceprimarul Filimon mai anunță stadiul proiectului centurii de nord a orașului.

Potrivit temei de proiectare, traseul obiectivului propus va începe din sensul giratoriu Alba Iulia Nord, către teritoriul administrativ al comunei Ighiu și va face legătura între DN 1 (E 81) și DN 74.

Va avea 4,6 kilometri pe teritoriul municipiului Alba Iulia și 1,4 pe cel al comunei Ighiu.

Postarea viceprimarului Marius Filimon:

”Ieri am avut o întâlnire cu președintele CJ Alba, Ion Dumitrel, cu administratorul public la județului, Dan Popescu și cu primarul municipiului, Gabriel Pleșa, întâlnire la care am discutat pașii concreți pe care trebuie să-i urmăm pentru realizarea a doua investiții importante care vor fi făcute în parteneriat de Primăria Alba Iulia și Consiliul Județean Alba.

Prima se referă la centura de nord a municipiului, investiție care în acest moment urmează pașii legali. În câteva zile ne așteptăm să primim PUZ-ul împreună cu avizele aferente.

Din păcate, birocrația românească a făcut să existe niște întârzieri în obținerea acestor avize. Primăria Ighiu, al treilea partener, a început realizarea PUZ-ului pentru porțiunea de pe teritoriul ei. Lucrurile se mișcă.

Poate prea încet, dar se mișcă și ne luptăm cu legile, regulile și regulamentele care de multe ori îngreunează totul.

Celălalt subiect discutat a fost legat de parcarea etajată care se va realiza pe bd-ul. Transilvaniei, lângă Spitalul Județean de Urgență.

S-au stabilit etapele care trebuie parcurse și contribuția fiecărui partener în această primă fază a dezvoltării investiției respective.

Pe lângă documentele necesare, Primăria Alba Iulia va realiza un studiu de trafic pentru acea zonă, studiu necesar pentru a vedea modul de acces și de ieșire din parcare precum și modul în care va fi influențată circulația.

Dacă lucrurile merg așa cum ne-am propus, anul viitor ar trebui să fie funcțională această parcare” a scris pe contul său, viceprimarul Marius Filimon.

Foto: Arhivă

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Meteș: Opt copii buni la învățătură din cinci familii modeste au nevoie de rechizite pentru școală

Publicat

Opt copii ai unor familii din Meteș (județul Alba) au nevoie de rechizite pentru a merge la școală, potrivit voluntarilor de la Fapte bune din Alba. 

Copiii, cu rezultate foarte bune la școală, provin din 5 familii modeste, fără posibilități materiale. 4 dintre familii sunt monoparentale. 

Aceștia au nevoie de 23 caiete de matematică, 19 caiete tip dictando, 5 caiete de tip 1, 8 cutii creioane colorate, 8 penare, 8 stilouri, 8 blocuri de desen, 8 cutii acuarele, 5 truse geometrice, 5 dicționare ale limbii române pentru elevi.

În limita posibilităților, copiii au nevoie și de 8 ghiozdane și eventual niște haine.

Detalii despre cum pot ajunge rechizitele la copii se pot obține pe grupul de Facebook Fapte Bune din Alba.

Toți cei 8 copii au rezultate foarte bune la școală, fiind recomandați de educatoare și învățătoare.

 

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate