Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Chinezi condamnați la închisoare pentru evaziune fiscală. Au afaceri în Zlatna, cu lemne din Apuseni

Publicat

Trei chinezi reprezentanți ai unei firme din Zlatna care face afaceri cu lemn din Munții Apuseni au fost condamnaţi la închisoare cu suspendare pentru evaziune fiscală. Sentința a fost pronunțată la Tribunalul Alba și poate fi atacată cu recurs.

Doi administratori şi un manger al firmei Sen Fu SRL Zlatna,  toți trei cetățeni chinezi, condamnaţi la închisoare cu suspendare pentru evaziune fiscală. Liu Yachen, Liu Yan şi Sun Yang au primit câte 2 ani şi 4 luni de închisoare cu suspendare sub supraveghere pe o perioadă de 2 ani şi 6 luni, pentru evaziune fiscală şi complicitate la această infracţiune.

Totul a plecat de la o investigație a polițiștilor de la IPJ Alba, care au stabilit iniţial un prejudiciu produs bugetului de stat în valoare de peste 700.000 de lei.

Își plăteau angajații la negru

”Din cercetări a rezultat că în perioada 2007 – 2014, inculpaţii s-au sustras de la plata obligaţiilor datorate statului, înregistrând în statele de plată lunare, salarii aferente angajaţilor mult diminuate faţă de cele real acordate. Mai mult, în perioada 2012 – 2014, angajaţilor societăţii li s-au acordat tichete valorice de masă, contravaloarea acestora fiindu-le reţinută, fără drept, din salariul lunar acordat, sub justificarea că «acesta este prevederea legală». Din cercetări a rezultat că, prin faptele lor, cei doi administratori ai societăţii comerciale au cauzat bugetului de stat, un prejudiciu de peste 700.000 lei, reprezentând impozit pe venit şi contribuţii cu reţinere la sursă nedeclarate şi neachitate, se afirmă în rechizitoriul procurorilor.

Nu mai au voie să fie administratori

Pe lângă condamnare penală, instanţa a mai decis să le interzică celor trei cetăţeni chinezi dreptul de a ocupa funcţia de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii (administrator societate comercială în cazul primilor doi inculpaţii şi manager societate comercială în cazul celui de al treilea inculpat), pe o perioadă de 2 ani.

”Constată recuperat prejudiciul în sumă de 742.056 lei cauzat statului. Obligă inculpaţii Liu Yachen, Liu Yan şi Sun Yang în solidar cu partea responsabilă civilmente SC Sen Fu SRL Zlatna, la plata sumei de 604.844 lei în favoarea părţii civile A.N.A.F – Direcţia Regională a Finanţelor Publice Braşov – A.J.F.P Alba, reprezentând rest accesorii calculate la debitul principal achitat integral. Menţine măsura asiguratorie a sechestrului luată asupra bunurilor mobile şi imobile ale inculpaţilor prin ordonanţa procurorului din data de 22.06.2015”, se arată în minuta deciziei de la Tribunal. Hotărârea poate fi contestată la Curtea de Apel.

Până la pronunţarea unei decizii definitive, inculpaţii beneficiază de prezumţia de nevinovăţie.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax