Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Chiriile cresc cu 25% în Alba Iulia, odată cu venirea studenților. Prețurile încep să scadă din luna noiembrie

Publicat

blocuri, alba iulia Noul an universitar nu ne aduce doar tineri în Alba Iulia, ci și chirii mai mari. Încă din vară, cei care au un imobil de închiriat au început să mărească prețurile. Potrivit agenților imobiliari, tarifele sunt în creștere până în luna noiembrie.

Cei care sunt interesați de închirierea unui apartament cu 2 camere trebuie să știe că prețurile sunt cuprinse între 150-200 de euro, asta în condițiile în care la 150 de euro sau sub acest preț se pot găsi apartamente mai vechi, mobilate modest sau deloc. Până în luna noiembrie, prețurile vor înregistra o creștere de 25%, după care, odată cu venirea iernii, vor începe să scadă, însă nu foarte mult.

Potrivit consultantului imobiliar Adina Sima, chiriile cele mai mari, de peste 250-300 de euro, se dau în general firmelor care ajung la Alba Iulia cu diferite contracte de muncă, motiv pentru care a și crescut prețul în ultimii ani în oraș. Și studenții care aleg să se mute câte trei sau patru într-un apartament își aleg chirii de 200 de euro.

Nici garsonierele nu se găsesc în momentul de față la un preț foarte convenabil. Pornind de la 110 de euro, acestea pot ajunge și la 190 de euro, dacă sunt încadrate la categoria „lux”.

Totuși încă se poate negocia la preț. În general, de la prețul inițial se scade în jur de 10-20 de euro. Cea mai convenabilă lună pentru a închiria o locuință este noiembrie. Consultantul imobiliar spune că proprietarii lasă din prețuri pentru că venirea iernii le aduce cheltuieli mari și preferă să închirieze apartamentul la un preț mai mic, pentru a nu fi nevoiți să plătească mult la întreținere.

Cei mai mulți chiriași din Alba Iulia sunt tineri cu vârste cuprinse între 20-30 de ani, tineri care vor să își întemeieze o familie, dar pe care statul nu îi ajută și nu le oferă prea multe oportunități.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax