Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

”Chlorine Daddy”: Cine este David Popovici. La 17 ani, cel mai rapid înotător din lume, în activitate. ”Totul începe în mintea ta”

Publicat

David Popovici este, la 17 ani, noua stea a natației mondiale. Acesta început înotul în bazinul din incinta Complexului Național Sportiv Lia Manoliu din București, la  recomandarea unui medic ortoped, pentru a-și corecta mici deformații ale coloanei vertebrale.

Dublu campion mondial în 2022, a devenit, datorită rezultatelor sale, cel mai rapid înotător din lume, în activitate. 

La 10 ani David a cucerit primul său titlu national la înot, performanță care l-a determinat să continue să practice acest sport de performanță.

Începutul colaborării cu tehnicianul Adrian Rădulescu a însemnat startul rezultatelor remarcabile.

După inițierea cu antrenorii Bogdan Stroe și Bogdan Manea, au urmat antrenamentele cu Doina Potolea,  sub îndrumarea căreia și-a perfectionat tehnica.

David Popovici: Istoria performanței – Cel mai rapid înotător din lume în activitate

După o serie de noi recorduri naționale stabilite la categoria sa de vârstă, în 2019, la Festivalul Olimpic al Tineretului European de la Baku a cucerit medalia de aur la 100 m liber, cu record național la categoriile de vârstă de 15, 16, 17 și 18 ani și două de argint, la 50 și 200 m liber.

În 2020, la 16 ani, a cucerit titlurile naționale de seniori la 100 și 200 m liber, și 200 m mixt, iar în mai 2021, la Campionatele Europene de la Budapesta, în calificările probei de 100 m liber, a reușit să înoate sub baremul pentru Jocurile Olimpice Tokyo 2020 și și-a asigurat prezența în întrecerile olimpice din Japonia.

Cu două săptămâni înainte de startul Tokyo 2020, la Campinatele Europene rezervate juniorilor de la Roma, a câștigat titlul mondial la 100 m liber cu un nou record mondial la juniori (47:30) care a reprezentat și cel mai bun timp al anului, inclusiv la seniori.

Câteva zile mai târziu, tot cu record mondial s-a calificat în semifinalele probei de 200 m liber.

La finalul competiției, în palmaresul său s-au adăugat patru medalii – 3 de aur (50, 100, 200 m liber) și una de argint argint în proba de ștafetă 4 X 100 m liber cu echipa României, alături de Mihai Gergely, Ștefan Cozma și Patrick Dinu.

Prin performanțele de la Roma, David Popovici a uimit lumea, fiind considerat o nouă stea a înotului mondial.

Alături de Robert Glință, a fost desemnat sportivul anului 2021 de Federația Română de Natație și Pentatlon Modern, potrivit Comitetului Olimpic și Sportiv Român (COSR). 

În 2022, la numai 17 ani, a devenit primul înotător român care a cucerit aurul mondial la seniori și cel mai tânăr campion mondial din istoria natației.

Timpul înregistrat în finala de la 200 m liber a reprezentat un nou record de juniori, fiind al patrulea timp din istoria înotului mondial.

Performanța a fost repetată la 100 m liber, devenind dublu campion mondial și cel mai rapid înotător din lume în activitate.

David Popovici: Un fan al rețelelor de socializare

Născut pe 15 septembrie 2004, David Popovici este și o prezență activă pe rețelele sociale.

Pe Instagram, sub numele ”Chlorine Daddy”, David postează în limba engleză.

După rezultatul obținut la proba de 200 m liber, când a câștigat prima medalie de aur la Campionatele Mondiale 2022, David Popovici a postat următorul text: ”revoluția nu se arată la televizor”, în limba engleză.

Și pe Facebook, sportivul este în legătură permanentă cu fanii săi și are multe postări inspiraționale pentru generația sa și nu numai.

”Totul începe în mintea ta” posta David Popovici, pe 15 aprilie.

Dan Popovici: Rezultate de excepție la doar 17 ani

David Popovici: Palmares competițional 

  • 2019: Festivalul Olimpic al Tineretului European Baku – proba de 100 m liber: locul 1; probele de 200 m și 50 m liber: locul 2
  • 2022: Campionatele Mondiale 2022, Ungaria, Budapesta – proba de 200 m liber: locul 1; proba de 100 m liber: locul 1

David Popovici: Palmares olimpic

  • 2020: Jocurile Olimpice de la Tokyo – proba de 50 m liber: locul 40; proba de 200 m liber: locul 4; proba de 100 m liber: locul 7

sursa: site COSR, Facebook, Instagram David Popovici

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax