Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Ciclon polar peste România și Europa. Cât de mult scad temperaturile, în următoarea perioadă

Publicat

Canicula se apropie de sfârșit, în România. Meteorologii anunță o scădere semnificativă a temperaturilor. După căldura sahariană, Europa intră sub influența unui ciclon polar.

Anticiclonul care vine din Africa își va pierde brusc puterea și se va ciocni cu aerul mai rece al ciclonului din Europa de Nord. Se vor crea condiții pentru furtuni și grindină, potrivit antena3.ro.

Temperaturile vor scădea din a doua parte a acestei săptămâni, în România. După 1 septembrie, vor mai fi averse și furtuni.

Maximele vor coborî de la 34-36 de grade la 24-25 de grade în Transilvania, iar la munte

Prognoza meteo/ vremea în Transilvania

În 29 august, în cea mai mare parte a regiunii va fi caniculă și disconfort termic accentuat. Media temperaturilor maxime este cuprinsă între 34 și 36 de grade.

Apoi vremea se va răcori treptat, astfel că la sfârșitul primei săptămâni de prognoză (1 – 2 septembrie) media va ajunge la 24-25 de grade.

După data de 3 septembrie, media valorilor diurne va fi apropiată de normalul perioadei și va oscila în jurul a 26 de grade.

Temperaturile minime medii se vor situa în marea lor majoritate între 12 și 14 grade, exceptând nopțile de 29 și 30 august, când media va fi de 16-17 grade.

În perioada 29 august – 2 septembrie vor fi intervale cu instabilitate atmosferică accentuată și averse local însemnate cantitativ, dar ploi temporare se vor semnala și pe parcursul celei de-a doua săptămâni de prognoză.

Prognoza meteo/ vremea la munte

Vremea va fi caldă în zilele de 28 și 29 august, media temperaturilor maxime fiind de 24-25 de grade.

Apoi vremea se va răcori, astfel că până la sfârșitul intervalului de prognoză se vor înregistra valori medii diurne de 16-20 de grade.

Temperaturile minime medii se vor situa în marea lor majoritate între 9 și 12 grade, exceptând ultimele nopțile ale lunii august, când media acestora va fi de 14-16 grade.

În perioada 29 august – 2 septembrie vor fi intervale cu instabilitate atmosferică accentuată și averse local însemnate cantitativ, dar ploi temporare se vor semnala și după data de 3 septembrie.

Vezi integral: Prognoza pe regiuni: vremea până în 10 septembrie. Combinația meteo a toamnei: caniculă și instabilitate atmosferică

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax