Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Ciclonul care a lovit Europa ajunge joi în România. Elena Mateescu: Ne aflăm la periferia acestuia

Publicat

vreme meteo umbrela ploaie ploua

Ciclonul care a lovit Europa ajunge joi în România. Este de fapt vorba despre o parte periferică a lui, potrivit șefei ANM, Elena Mateescu. 

Furtuna Louis, așa cum este numită de Franța, cunoscută și sub numele de Furtuna Wencke în Germania, a adus un front rece în mai multe părți ale Europei de Nord, dar și ploi și vânt.

Furtuna a fost resimțită și în Marea Britanie, producând ploi puternice, descărcări electrice, alături de rafale de vânt.

Furtuna ajunge acum în România. Temperaturile vor scădea, în urma acestui front rece, potrivit Weather and Radar.

Ciclonul care a lovit Europa ajunge joi în România. Ce spune Elena Mateescu

Elena Mateescu, directorul ANM, a anunţat cum va evolua prognoza meteo în prognoza meteo, potrivit Antena 3.

„Ne aflăm la periferia acestui ciclon, care afectează o bună parte din Europa, însă fenomenele nu vor avea intensitatea celor în care el are centrat nucleul.

Vor fi precipitații în special începând din noaptea de joi spre vineri în Banat, în Muntenia, în Muntenia, sudul Crișanei și al Transilvaniei, iar în zona înaltă Carpaților Meridionali, posibil precipitații mixte, acolo unde și vântul va putea avea intensificări, cu viteze la rafală mai mari peste 40-50km/h, dar și în zonele în care vor fi ploi la cote mai reduse.

Citește și: Vremea până la jumătatea lunii martie: Mai cald decât normal, dar și multe ploi. Prognoza meteo pe patru săptămâni

Până atunci însă, vorbim de un regim de temperaturi mult mai ridicat comparativ pentru această perioadă din calendar 8-21°C.

Mâine, în ultima zi a iernii 2023-2024 și conform datelor de la acest moment, putem să anticipăm recordul istoric al lunii februarie din acest an, cu o abatere termică de 6,8°C față de normalul termic al unei luni februarie, fiind cea mai ridicată abatere pentru o lună februarie, dar și pe comparativ cu celelalte luni ale anului” a spus Mateescu.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax