Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Ciclonul care a lovit Europa se va resimți și în România. Director ANM: Va pătrunde un val de aer mai rece, care va aduce furtuni

nori vremea meteo prognoza

Publicat

Ciclonul care a lovit în ultimele zile țări din Europa își face simțită prezența și în țara noastră, a transmis directorul de prognoză al ANM, Florinela Georgescu.

În regiunile Moldovei și Dobrogei va pătrunde un val de aer mai rece, care va aduce furtuni și intensificări ale vântului, a transmis aceasta la Romania TV.

În restul țării, temperaturile se vor menține ridicate, în weekend urmând să avem chiar o vreme frumoasă, pentru că vom scăpa și de caniculă.

De săptămâna viitoare, un val de aer mai rece va pătrunde în țara noastră și va aduce cu sine furtuni, dar și o scădere a temperaturilor.

Vezi și Vremea în luna septembrie: Vară prelungită în prima lună de toamnă. Temperaturi ridicate, dar și ploi

”În regiunile din jumătatea de est a țării, treptat, temperaturile vor scădea sub influența pătrunderii unei mase de aer mai rece, dar și de asemenea sub prezența nebulozității mai accentuate în Moldova, în Dobrogea, în partea de est Munteniei (…)

Ne așteptăm ca mai afectate să fie regiuni din partea de sud a Moldovei și în banatul Dobrogei, în special în Galați și Tulcea.

În urma ploilor să se acumuleze cantități mai importante de apă de 30-40 de litri pe metru pătrat.

De asemenea, pe arii restrânse, nu sunt excluse fenomenele asociate instabilității atmosferice, adică descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului” a spus aceasta.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate