Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Ciclonul care lovește Europa ajunge în România. Vremea se răcește brusc, vor fi ploi și furtuni. Anunțul meteorologilor

Publicat

Meteorologii anunță că efectele ciclonului care lovește Europa se va resimți din acest weekend și în România. Vremea se răcește brusc, din cauza cauza unei mase de aer rece care provine din Islanda.

Vor fi precipitații abundente, dar și perioade de instabilitate atmosferică.

Vezi și Atenționări Cod Galben de ploi și furtuni în Alba și alte zone din țară până sâmbătă, 14 septembrie. Cod Portocaliu în 9 județe

„Vineri vom regăsi astfel de fenomene în regiune vestice, la început în Banat, în Crișana. Apoi se vor extinde și în celelalte regiuni, dar vor fi pe anii mai restrânse. Sâmbătă se vor manifesta cam în toată țara”, a explicat Alina Șerban, meteorolog ANM, pentru antena3.ro

Ciclonul care lovește Europa ajunge în weekend în România

„În același timp, vorbim din nou de o răcire care va fi chiar accentuată. Mâine, răcirea se va produce în partea de vest a țării, acolo unde maximele vor fi de cel mult 22-23 grade. În celelalte regiuni vremea va fi caldă, chiar călduroasă în regiunile sud-estice, acest lucru însemnând temperaturi maxime de 30 și ușor peste 30 grade. Dar sâmbătă se va răci în toată țara”, spune meteorologul ANM.

„Duminică, răcirea va continua, astfel încât vom avea o vreme cu mult mai rece decât în mod normal pentru această dată. Temperaturile maxime de duminică se vor situa, în marea lor majoritate, între 12-13 și cel mult 23-24 grade. Și în Capitală, vremea va fi la fel”, potrivit sursei citate.

La munte va fi vânt puternic, iar la altitudini mari, precipitațiile sub formă de ploaie s-ar putea transforma în ninsori.

În Italia, a fost deja prima ninsoare din sezon.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Ovidiu Muntean

    vineri, 13.09.2024 at 14:07

    dar vor fi pe anii mai restrânse

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate