Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Cifra zilei: 39 de zile de la alegeri, fără viceprimar la Alba Iulia. Prea multe partide și orgolii, prea puține funcții

Publicat

sediu Primaria Alba Iulia

La 39 de zile de la alegerile locale și la 2 săptămâni de la depunerea jurământului de către noul consiliu local, municipiul Alba Iulia nu are încă viceprimari aleși. 

Reprezentanții partidelor care ”au prins loc” în consiliu nu reușesc să împartă cele două funcții de viceprimar.

Tonul negocierilor este dat de Alianța USR PLUS, care a câștigat alegerile. Reprezentanții acesteia au negociat atât cu PSD, cât și cu PNL. Mai mult, există negocieri chiar și în interior, între cele două formațiuni care formează alianța.

Deși au fost întrebați de mai multe ori de reporterii Alba24, liderii partidelor nu vor să ofere detalii legate de stadiul negocierilor și nici o dată până la care vor reuși să împartă între ei cele două funcții.

Transparența pe care o promiteau în campania electorală nu a trecut pragul alegerilor și a rămas doar pe fluturații electorali.

Rămâne de văzut cum va fi condus în următorii ani municipiul Alba Iulia, dacă partidele care formează consiliul local nu reușesc să ia o decizie atât de simplă în aproape 40 de zile.

De altfel, oficial, reprezentanții acestora nu comunică nimic, deși alegătorii lor au dreptul legitim să afle ce și cu cine negociază și mai ales cât mai durează situația administrativă nefirească în care se regăsește orașul.

”Pe surse” însă, partidele transmit că negocierile încă nu s-au terminat. Acestea continuă de această dată între USR și PLUS. Se pare că Alianța s-ar fi înțeles cu PNL pentru câte un post de viceprimar, dar acum  cei de la USR și PLUS nu se mai pot decide care va fi cel nominalizat de ei.

Se negociază încă între două persoane, fiecare reprezentând un partid din Alianța USR PLUS.

Reamintim că în cele 39 de zile care au trecut de la alegeri, PNL și USR PLUS s-au atacat dur pe subiectul posturilor de viceprimar.

Componența Consiliului Local Alba Iulia, respectiv 9 consilieri PNL, 7 USR – PLUS, 4 PSD și un independent, nu permite nici unui partid să aibă majoritate.

PNL are cel mai mare număr de consilieri și asta face ca majoritatea de 2/3 necesară pentru anumite proiecte să nu poată fi întrunită fără liberali.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Unul

    joi, 05.11.2020 at 12:05

    E un fel de proiect foarte crăcănat de admistrare al acestui oraș ce merita mai mult. Se pare că pălăriile tuturor celor ce au câștigat alegerile sunt muuult prea mari pentru capetele lor țuguiate. În evul mediu timpuriu ăsta era chiar un trend al modei timpului, pentru cei interesați să știe… Se vede treaba că asta a rămas totuși prin unele locuri. La așa zisele negocieri se ciorovăiesc fiecare cu fiecare și din perspectiva asta orașul va pierde tot ce a câștigat până acum.

  2. kretz

    joi, 05.11.2020 at 14:19

    cred ca nu numele viceprimarilor este miza ci cine si cat va primi din generoasele contracte pe care le da primaria din bani publici. cine naiba se cramponeaza pt doua posturi salarizate cu cca 4.000 euro. nici un partid insa nu vrea sa-si dea gratis sustinerea politica si aici e problema. d-aia n-avem cum sa vedem negocieri transparente. daca i-ar auzi cetatenii ce si cum „negociază” pe loc i-ar arunca in mureş

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax