Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Chilipiruri pentru buzunarele albaiulienilor, la licitaţiile Finanţelor Publice Alba: Vezi ce poţi cumpăra luna aceasta

Publicat

În vreme de recesiune, când buzunarele cetăţenilor sunt golite de economii, licitaţiile organizate de DGFP Alba pot fi ocazii de neratat pentru cei în căutare de chilipiruri. De la utilaje agricole, obiecte de mobilier, ateliere mecanice, maşini şi chiar apartamente, oferta obiectelor sechestrate de la firmele restanţiere este variată, iar preţurile la care pot fi achiziţionate sunt mai mici cu până la 50%.

Spre exemplu, albaiulienii care se aflau în căutarea unui apartament cu trei camere îl pot achiziţiona în această lună prin participarea la licitaţia organizată de Finanţele Publice Alba, din data de 21 noiembrie. Locuinţa, proprietate a debitorului SC „Ferma Plus” SRL va fi scoasă la licitaţie la preţul de pornire de 172.840 lei, dar preţul acesteia poate scădea cu 25% şi chiar 50% în cazul în care nu se va vinde decât la a treia licitaţie. Astfel de bunuri imobile dar şi mobile, precum maşini sau utilaje agricole pot fi găsite aproape lunar a licitaţiile Finanţelor albaiuliene. Puteţi vedea bunurile scoase la licitaţie în luna noiembrie aici.

Persoanele înscrise la licitaţie se pot prezenta şi prin mandatari, care trebuie să îşi justifice calitatea prin procură specială autentică. Debitorul nu va putea licita nici personal, nici prin persoană interpusă. Licitaţia începe de la cel mai mare preţ din ofertele de cumpărare scrise, dacă acesta este superior preţului de evaluare de la prima licitaţie, iar în caz contrar va începe de la acest din urmă preţ.
Adjudecarea se face în favoarea participantului care a oferit cel mai mare preţ, dar nu mai puţin decât preţul de pornire. În cazul prezentării unui singur ofertant la licitaţie, comisia poate să îl declare adjudecatar dacă acesta oferă cel puţin preţul de pornire a licitaţiei.

Taxa de participare reprezintă 10% din preţul de pornire a licitaţiei şi se plăteşte în lei la unitatea teritorială a Trezoreriei Statului. În termen de 5 zile de la data întocmirii procesului-verbal de licitaţie, organul fiscal va restitui taxa de participare, celor care au depus oferte de cumpărare şi care nu au fost declaraţi adjudecatari, iar, în cazul adjudecării, taxa se reţine în contul preţului. Taxa de participare nu se restituie ofertanţilor care nu s-au prezentat la licitaţie, celui care a refuzat încheierea procesului-verbal de adjudecare, precum şi adjudecatarului care nu a plătit preţul.

Pentru participarea la licitaţie, ofertanţii depun, cu cel puţin o zi înainte de data licitaţiei, următoarele documente:
a) oferta de cumpărare;
b) dovada plăţii taxei de participare sau a constituirii garanţiei sub forma scrisorii de garanţie bancară;
c) împuternicirea persoanei care îl reprezintă pe ofertant;
d) pentru persoanele juridice de naţionalitate română, copie de pe certificatul unic de înregistrare eliberat de oficiul registrului comerţului;
e) pentru persoanele juridice străine, actul de înmatriculare tradus în limba română;
f) pentru persoanele fizice române, copie de pe actul de identitate;
g) pentru persoanele fizice străine, copie de pe paşaport;
h) dovada, emisă de organele fiscale, că nu are obligaţii fiscale restante faţă de acestea.

În anul 2011, valoarea bunurilor scoase la licitaţie prin DGFP Alba a fost de 6.106.131 lei, în timp ce valoarea bunurilor valorificate a fost de 269.992 lei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax