Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Cîmpeanu: Propunerea ca școlile să fie deschise în localitățile cu incidență sub 3 nu a fost aprobată de Ministerul Sănătății

Publicat

Modalitatea de stabilire a scenariilor de funcționare pentru unitățile de învățământ rămâne deocamdată neschimbată, fără să fie acceptată excepția ca pentru localitățile cu incidență sub 3 la mie să fie deschise toate școlile.

Ministerul Sănătății “nu a putut fi de acord, din motive epidemiologice”, cu propunerea Ministerului Educației, a precizat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Prin urmare, pentru toate unitățile de învățământ rămâne valabil pragul de cel puțin 60% rată de vaccinare a personalului, care se actualizează în fiecare zi de vineri, pentru săptămâna următoare.

Sorin Cîmpeanu spune că, fiind o decizie care ține de Ministerul Sănătății, “nu putem decât să o respectăm”, iar “noi, Ministerul Educației, nu putem și nici nu dorim să ne substituim Autorității cu competențe în domeniul sanitar”, chiar dacă susține școala cu prezență fizică mai ales în zonele din rural, potrivit edupedu.ro.

”Ministerul Educației a susținut și susține importanța trecerii din scenariul online în cel cu prezență fizică, in special pentru gradinițele și școlile din mediul rural, acolo unde incidența este sub 3 la mie.

Ministerul Sănătății nu a putut fi de acord, din motive epidemiologice, cu propunerea Ministerului Educației, de exceptare în acest moment a condiționării funcționării școlilor cu prezență fizică în localitățile în care rata de incidență este mai mică de 3/1000.

Având în vedere că decizia intră în atribuțiile Ministerului Sănătății, nu putem decât să o respectăm. Este decizia Ministerului Sănătății iar noi, Ministerul Educației, nu putem și nici nu dorim să ne substituim Autorității cu competențe în domeniul sanitar”, a declarat Cîmpeanu pentru sursa citată.

Miercuri seară, ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila, a spus că recomandă tuturor ”să păstrăm regulile pe care le avem inclusiv pe școală, o anumită perioadă de timp, măcar să avem o consecvență, o predictibilitate”.

În opinia sa, dacă se constată după două săptămâni că cifrele sunt îmbucurătoare, atunci se poate discuta de alte criterii.

”Dar până atunci în niciun caz, trebuie să așteptăm acest efect al măsurii care se aplică de săptămâna aceasta”, a spus Cseke.

sursă: edupedu.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax