Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Cinci administratori de firme de panificaţie, din Cugir şi Vinţu de Jos, cercetaţi pentru evaziune fiscală. Prejudiciu estimat la 100.000 de lei

Publicat

Producătorii şi comercianţii din domeniul panificaţiei au fost în vizorul poliţiştilor din Alba, care au efectuat, săptămâna aceasta, 180 de controale la sediile firmelor, la  persoane fizice şi mijloace de transport, în cadrul planului de acţiune „Vatra 2013”. Au constatat mai multe cazuri de evaziune fiscală, cu un prejudiciu total cauzat statului, estimat la peste 100.000 de lei. Cinci administratori de firme din Cugir şi Vinţu de Jos s-au ales cu dosare penale.

Cei 67 de poliţişti (dintre care 24 de investigare a fraudelor, 33 de ordine publică, 10 de rutieră), angrenați în acțiune, au verificat 19 de societăți comerciale, 13 de persoane fizice şi 151 mijloace de transport.

În domeniul economic, polițiștii au constatat cinci infracţiuni, dintre care patru de evaziune fiscală şi una la Legea nr.31/1990 privind societăţile comerciale. Valoarea totală a prejudiciului cauzat prin infracţiunile menţionate este estimat la 108.848 lei.

Au fost aplicate 66 de sancţiuni contravenţionale, dintre care nouă legea privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite și 57 la alte acte normative. Valoarea totală a sancţiunilor contravenționale aplicate se ridică la 23.612 lei, iar a bunurilor ridicate urmare a acestora se ridică la 9.152 lei.

La Cugir, cu ocazia unui control la o societate comercială, s-a constatat lipsa în gestiune a cantităților de 42.734 kg făină albă, 5.819 kg faină neagră, 1.307 kg drojdie care, începând cu luna iulie 2013, a fost utilizată în procesul de fabricare a produselor de panificație, fără întocmirea documentelor legale de ieșire din gestiune precum si de înregistrare a veniturilor obținute din vânzarea produselor finite. Prejudiciul estimat este in valoare de 86.784 lei. Faţă de administratorul societăţii se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală.

La o altă firmă din Cugir, care are ca obiect de activitate „fabricarea pâinii şi a produselor proaspete de patiserie”, administrată de D.G., domiciliat în orașul Cugir, judeţul Alba, poliţiştii s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de „folosirea cu rea credinţă a creditului de care se bucură societatea”. Astfel, cu ocazia verificării documentelor de evidenţă contabilă s-a constatat faptul că între soldul scriptic al contului “casă” şi soldul faptic există o diferenţă de 3.181 lei, sumă care nu a putut fi justificată de către administratorul societăţii. În continuare se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de folosirea cu rea credinţă a creditului de care se bucură societatea.

La a treia firmă verificată la Cugir s-a constatat faptul că, începând cu luna iulie 2013, administratorul Marius S.G., a reţinut şi nu a virat sumele datorate reprezentând obligaţii cu reţinere la sursa, în cuantum total de 9.650 lei. În continuare se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.

Dumitru R. administrator la o societate comercială din Cugir, care are ca obiect de activitate „fabricarea pâinii şi a produselor proaspete de patiserie”, în perioada 25.06.2012-25.07.2013 a reţinut şi nu a virat bugetului de stat, în termenul prevăzut de lege, sumele reprezentând impozite si contribuții cu reţinere la sursă, cauzând un prejudiciu în cuantum total de 8.434 lei. În continuare se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.

La o firmă din Vinţu de Jos, s-a constatat lipsa in gestiune a cantității de 2.211 kg tărâțe grâu, care a fost comercializată în cursul anului 2013 de către administratorii societății T. N. şi T.A. fără întocmirea documentelor legale de ieșire din gestiune precum si de înregistrare a veniturilor obținute din vânzarea acesteia. Prejudiciul estimat este in valoare de 800 lei. În continuare, faţă de cei doi administratori se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Pipo

    sâmbătă, 21.09.2013 at 15:29

    Cine v-a trimis in control ? Acum din ce mai luati spaga, ca toti banii i-au dat pe amenzi si ciuciu plus valoare la salar. Pana acum a-ti dormit ? S-au vreti sa aratati poporului ca si voi va meritati salarul ? Peste cati ani va-ti programat urmatoarea actiune ? Sau atunci vor fi altii .

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax