Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Cinci albaiulieni care au aruncat gunoaie pe spaţiul public, sancţionaţi de Poliţia Locală. Atenţionări pentru cetăţeni

Publicat

politie locala

Cinci persoane care au aruncat deşeuri pe spaţiul public au fost sancţionate, în ultimele două săptămâni, de Poliția Locală. Amenzile sunt de maximum 300 de lei pentru persoane fizice şi cel mult 500 de lei pentru firme, în cazul acestor fapte, însă sancţiunile pot ajunge până la 6000 de lei, respectiv 50.000 de lei, dacă aceste contravenţii sunt constatate de autorităţile cu responsabilităţi de protecţie a mediului.

În ultimele două săptămâni, polițiștii din cadrul Poliției Locale au acționat pentru depistarea persoanelor care depozitează gunoiul pe domeniul public pe raza municipiului Alba Iulia şi care nu respectă prevederile HCL 368/2005 modificată. Cei care depozitează resturi menajere pe domeniul public sunt sancționaţi cu amendă cuprinsă între 100-300 lei pentru persoanele fizice și de 300-500 lei pentru persoanele juridice.

Au fost depistate cinci persoane fizice care nu au respectat normele legale aruncând diferite resturi pe domeniul public. Poliţiştii locali au dat trei amenzi și două avertismente scrise.

Polițiștii locali din cadrul compartimentului protecția mediului pot sancționa persoanele care depozitează resturi menajere pe domeniul public, şi în baza actului normativ OUG 195/2005 art.96, alin.1, pct.15. Persoanele fizice pot fi sancționate cu amendă cuprinsă între 3.000 – 6.000 lei, iar cele juridice cu amendă cuprinsă între 25.000 – 50.000 lei.

Direcția Poliția Locală Alba Iulia atrage atenția că potrivit legii este interzisă aruncarea sau abandonarea de orice deșeuri pe domeniul public aceasta constituind contravenție, iar conform Legii 101/2006 preluarea deșeurilor din recipiente și/sau containerele amplasate în punctele de colectare de către alte persoane decât operatorii licențiați pentru prestarea activității în aria de delegare respectivă constituie infracțiune de furt și se sancționează potrivit legii.

„Rugăm cetățenii din Alba Iulia dacă observă persoane care depozitează resturi menajere în alte locuri decât cele special amenajate să sune la numărul de telefon al Poliției Locale 0258/989. Doar împreună putem menține un oraș cât mai curat”, este mesajul Poliţiei Locale Alba Iulia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax